Зимата рано или късно ще свърши и ще дойде времето на истината - а именно паласките около кръста ви ще се покажат и напомнят за изядените с много апетит мезета, тежки манджи с месца и сочни салати с майонеза. Но има някои решения, към които може да се обърнете като спасителен План Б за отслабване. Съществуват храни, които горят мазнините. Значи просто трябва да наблегнете на тях.
Лукът и чесънът са точно такива храни. Те засилват кръвообръщението, прочистват кръвоносните съдове, подобряване захранването на клетките. Горенето на мазнини започва един час след консумация на лук и чесън, тъй като интензивността на обмяната на веществата в клетките се повишава след техния прием.
Можете да консумирате лук под формата на супа. Нарязвате лук в по-голямо количество. Добавяте около 150 грама зеле, 2 чушки, 2 домата, целина, сол. Целината има диуретични свойства, а и притъпява чувството на глад. Другите зеленчуци пък са нискокалорични. Топенете на килограми е индивидуално, но със супа с лук можете да стопите от поне 4 килограма за седмица.
Рибата също е от групата храни, които горят мазнини. С рибна диета, която продължава месец и която спазвате два или три дни в седмицата, можете да топите по кило. В останалите дни можете да се храните с обичайното си меню.
Закуската включва 1 варено яйце или 1 тънка филийка ръжен хляб, чаша чай без захар. На обяд - 500 грама нетлъста, варена или печена риба, 1 ябълка, чаша чай без захар. А на вечеря - 300 грама нетлъста риба и 1 ябълка.
Особено ефективни за диетите с риба е рибата треска. Тя съдържа много йод, който стимулира функцията на щитовидната жлеза и разтварянето на мазнините.
Картофите също горят мазнини, но когато са в печен вид. Колкото до пържения картоф, той ще ви отведе в обратната посока - качване на още килограми.
Картофите съдържат много малко мазнини, но голямо количество белтъчини и въглехидрати, които засищат. Калият в картофите спомага за отделяне на излишната вода. Магнезият пък стимулира обмяната на веществата.
Ябълковият оцет също спомага за разтварянето на мазнините. Той съдържа 93 различни съставки, сред които ензими и 20 особено важни минерални вещества и микроелементи: калий, натрий, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор, витамините С, Е, А, В1, В2, В6, бета каротин, рутин (витамин Р).
Ябълковият оцет прочиства клетките и освобождава организма от натрупаните отрови, унищожава бактериите в храносмилателния канал.
Можете да си приготвяте следната отвара, която се изпива на гладен стомах: към 200-250 милилитра вода добавете 1-3 супени лъжици натурален ябълков оцет. Прибавете и 1-2 чаени лъжички мед.
Кивито пък съдържа много витамин С и флавоноиди. Последните в комбинация са активни бойци с мазнините.
Коментари