Бившият главен готвач на кралица Елизабет II Дарън Макгрейди сподели, че когато е готвел за нейно величество и нейните близки, е имало няколко хранителни продукти, забранени за използване.
На трапезата не се сервирали храни с високо съдържание на въглехидрати като паста, ориз и картофи. На главния готвач било забранено да добавя към ястията лук и чесън заради неприятния дъх, който оставят в устата.
Пред вестник Метро Дарън Макгрейди споделя още, че кралицата изисквала ястията да са съобразени със сезона и в тях винаги да присъстват типичните за периода плодове и зеленчуци.
Елизабет II обичала да си хапва сочни пържоли, като държала да са добре изпечени, а не алангле. Често е поръчвала ястия, приготвени на грил и салата.
Любимите блюда на кралицата задължително включвали масло и сметана. Редовно е хапвала и плодове, като спазвала етикета и никога не се хранела с пръсти, а ги консумирала с нож и вилица.
Кралското семейство се стреми да се храни здравословно и по тази причина са ограничили до минимум консумацията на пържени и тестени храни.
Десертите също са леки, а за приготвянето им се използва основно плодове, черен шоколад и конфитюр.
Важна особеност е, че голяма част от храната в кралския двор идва от собствени ниви и ферми, които гарантират качеството ѝ.
Коментари