Наричат чесъна природен антибиотик, защото съдържа веществото алицин. Това вещество обаче се губи при термична обработка, заради което е препоръчително да ядете чесъна суров.
Aлицинът ce бopи c бaĸтepиитe, имa виcoĸo aнтиceптичнo дeйcтвиe, пpeпятcтвaщo oбpaзyвaнeтo и paзпpocтpaнeниeтo нa бaĸтepиитe. А чрез чесъна може да го приемате в естествено състояние.
Още нашите баби и дядовци са знаели, че чесънът има лечебен ефект върху организма и са се стараели да хапват по скилидка всеки ден. В галерията ни може да видите какви ползи ще имате, ако и вие хапвате чесън всеки ден.
Това са трите му ползи, които дори лекарите признават. Проверете защо консумирането на чесън всеки ден е полезно за вас и го добавяйте към салатите и ястията си.
Коментари