Чаша вино ще ви помогне да живеете по-дълго

Чаша вино

Чаша вино ще ви помогне да живеете по-дълго. Не вярвате? Нови изследвания твърдят точно това - пиенето на вино е по-важно от упражненията и може да ни помогне да живеем до 100 години. Да, вярно е, че никой не планира да живее вечно, но повечето от нас биха искали да живеят възможно най-дълго. И учените непрекъснато се опитват да открият тайната на дълголетието. Едно проучване, наречено Проучване 90+, се опитва да разбере именно защо дълголетниците живеят толкова много.

Изследователите са използвали данните от проучване от 1981 г., наречено The Leisure World Cohort Study (LWCS), в което са взели участие 14 000 участници. Екипът от експерти се опитва да отговори на няколко въпроса, за да определи факторите, свързани с по-дълъг живот, и променливите рискови фактори за деменция и смъртност, и да проучи епидемиологията на деменцията. Участниците са направили неврологични и неврофизиологични тестове два пъти годишно, а информацията за тяхната медицинска история, диета, дейности, медикаменти и начин на живот са били внимателно събрани от изследователите.

Сред останалите констатации изследователите са открили, че тези, които пият в умерени количества, живеят по-дълго от останалите. Според изследователите, хората, които консумираха една до две чаши бира, вино или алкохол на ден, са имали 9-15% по-нисък риск от смърт, в сравнение с тези, които се въздържат от алкохол. Все пак, имайте предвид, че ключът е умереност.

Д-р Джим Бекер, професор по психиатрия, неврология и психология в Медицинския център на Университета в Питсбърг и директор на Центъра за изследвания на болестта на Алцхаймер подчертава важността на умереността: Данните като цяло съответстват на идеята, че умереният прием на някои видове напитки, и по-специално червените вина, са свързани с определени положителни резултати за здравето. Но това не означава, че ако внезапно решите на 70-годишна възраст да започнете да пиете, че ще има същия ефект.

Чаша вино за по-дълъг живот

Д-р Стивън Лам, доктор по медицина, клиничен професор по медицина и медицински директор на Центъра за мъжко здраве на Тиш в Нюйоркския университет в Лангън, добавя: Известно е, че алкохолът уврежда всеки орган в тялото. Това е отрова. Въпреки това, има парадокс и в това, че умерено количество алкохол намалява риска от сърдечни заболявания.

Клиниката Maйо препоръчва едно питие на хора на възраст над 65 години и две напитки на мъже, по-млади от тази възраст. Проучванията показват, че умерената консумация на вино намалява риска от диабет, исхемичен инсулт и смърт поради сърдечни заболявания. Ето защо не се колебайте да се насладите на чаша вино или бира с обяда или вечерята си, но никога не прекалявайте. Прекомерната консумация може да доведе до сериозни здравни проблеми и повишен риск от смърт от всички причини.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати