Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовно

1 от 3 Снимки
Мандарини Клементина

Сочни, ароматни и вкусни, истински предвестник на Новата година – всичко това са клементините.

Тези мандарини са прекрасна кръстоска между мандарина и портокал, те се състоят от 86% вода, богати са на калий и калций. Затова мандарините Клементина трябва да се консумират ежедневно, заменяйки сладкишите, и така да загубите няколко килограма.

Ето и полезните свойства на сорта Клементина:

- Клементините са богати на фибри, така че напълно възстановяват стомаха след нездравословно хранене;

- Консумацията на тези плодове се препоръчва на хора скожни проблеми. Те спомагат за забавяне на стареенето поради голямото количество антиоксиданти;

- Това е най-добрият плод за деца - дават енергия за 24 часа;

- Клементиновата пулпа съдържа витамини С и В, лимонена киселина, захар, каротин – важни елементи за поддържане на здравето;

- Имат противовъзпалителни свойства;

- Плодовете са полезни за дезинфекция на гърлото. Чай от корите на Климентините ще ви помогне да се отървете от възпалено гърло;

- Намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания;

- Имат диуретичен ефект.

Етеричното масло от Клементин има антисептично, антитусивно и спазмолитично действие. То стимулира производството на добри бактерии, които се борят със свободните радикали.

А вие колко често ядете мандарини? А използвате ли ги за приготвяне на десерти?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати