7 неподходящи комбинации храни, които са вредни за вашето здраве

чаят с мляко е вредна комбинация

Доста хора допускат грешки, комбинирайки храни, които не трябва да се консумират заедно. Някои съчетания oт храни са по-опасни от други, но всички могат да причинят щети върху организма. Затрудненото храносмилане и стомашният дискомфорт са само част от тях.

Ето кои са неподходящите комбинации храни, които са вредни за здравето и за които трябва да бъдете нащрек, планирайки ежедневното си меню.

1. Чай и мляко – двете напитки съдържат полезни вещества, които се отразяват положително на тялото, когато обаче се приемат поотделно. Щом ги смесите, това приключва. Млякото ограничава усвояването на антиоксидантите, съдържащи се в чая и пречи на изпълнението на естествените процеси в организма.

2. Домати и сирене – страхотна салата с полезни продукти… които се превръщат във врагове на тялото, щом се смесят. Двата продукта натоварват значително черния дроб, когато се консумират заедно. Освен това, киселините, намиращи се в доматите, създават реакция с калция от сиренето, което води до отслабване на костите и ставите.

3. Яйца и пържени картофи – реакцията, която би могла да се получи при смесване на веществата, съдържащи се в двата продукти, би могла да бъде опасна за организма.

картофи и яйца са лоша комбинация храни

4. Мляко и бисквити – не се учудвайте, ако получите киселини след това съчетание продукти.

5. Протеин и конфитюр – не трябва да се смесват, тъй като водят до ферментиране на останалите храни в организма. Така че, ако искате да смесите няколко вкуса или ви се хапва нещо сладко след вечеря, не посягайте към бурканчето с конфитюр.

6. Плодове и всичко останало – плодовете се консумират отделно и самостоятелно! Те се разграждат изключително бързо и не натоварват стомаха. Ако обаче ги смесите с каквото и да било, това ще попречи на усвояването им. Възможно е да възникне ферментация, заради застояването им, която да натовари и раздразни стомаха.

7. Яйца и риба – тази опасна хранителна комбинация може да доведе до различни състояния – гастрит, язва, натравяне, гадене. Консумирани заедно, тези продукти стават изключително вредни за здравето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати