gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какви лечебни свойства има водката?

Какви лечебни свойства има водката?

Какви лечебни свойства има водката?

Наред с вредите, алкохолът има и много полезни качества. Спиртът в него прочиства и дезинфекцира и затова често се използва в бита. Заедно с това има лечебни свойства, защото има способността да затопля. Подходящ е за загряващи компреси при простуди, както и при различни ревматични заболявания.

Тъй като водата и етиловият спирт са основните компоненти на водката, този алкохолен продукт притежава всички лечебни и дезинфектиращи качества на спиртните напитки. Според експерти тя е много ефективна при заболявания на костите, особено при остеохондроза.

Наричат остеохондрозата болест на времето ни, тъй като 30 процента от хората днес са засегнати от нея. Какви са основните симптоми и оплаквания при остеохондроза?

Скованост и болки в гръб, рамене и крайници са основно оплакване. Често се съпровождат от изтръпване на пръстите, болки в главата и световъртеж. Тези оплаквания се дължат на патологични промени в междупрешленните дискове. Те водят до различни по сила и вид увреждания, който затрудняват работата на вътрешните органи и с течение на времето могат да доведат до увреждания на някои от тях.

Какви лечебни свойства има водката?

Неправилно хранене, употреба на алкохол и цигари могат да влошат прогнозата, защото при заболяването се забавя притокът на кръв през кръвоносните съдове.

Облекчаването на болестното състояние става с медикаменти, но те пък увреждат стомаха, а понякога нанасят поражения на бъбреците и черния дроб. Затова се търсят всякакви заместващи терапии главно за борба с болката.

Какви лечебни свойства има водката?

При засилване на симптомите на болестта компресът с водка се оказва истинска панацея за страдащите, особено когато болкоуспокояващите медикаменти не са опция. Компресът облекчава отока и затопля засегнатата област, което е основното противодействие при ревматични болки.

За компрес е необходимо водката да се смеси с мед в равни количества. Полученият разтвор се нанася върху болното място и се увива с целофан или найлон. Върху него се навива шал или плътен тъкан плат, така че да се получи загряващ компрес.

Той трябва да бъде оставен да действа дълго. Оптималното време е 2 часа. След сваляне на компреса мястото трябва да се пази сухо и затоплено чрез подходяща дреха или аксесоар. Поставянето на компрес се повтаря до отшумяване на болезнените усещания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати