Няколко причини да хапвате кенгурско месо

сготвено кенгурско месо

Устроени сме от природата да ядем много месо. Ползите и вредите от консумацията на месни продукти са предмет на много спорове, но трябва да се прави разлика между месото от опитомени и отглеждани за храна животни и дивечовото месо. Разликите са доста съществени и не се състоят само във вкусовите достойнства.

Някои от дивечовите меса имат специални хранителни качества и това ги прави много полезни. Най-напред месото на дивите животни съдържа повече протеини и съвсем малко мазнини. Съдържанието на омега-3 мастни киселини е отлично. Това е добра причина да се консумира този деликатесен вид храна за поддържане на фигурата и доброто здравословно състояние.

Според проучванията на специалистите по хранене трите вида дивеч, най-добър за храна, са: месото от бивол, от алигатор и от кенгуру. Екзотиката не е най-силното оръжие на тези видове меса, защото те притежават ценни хранителни качества, но определено е нещо, което може да обърне вниманието на всеки кулинар към необичайното блюдо. Ще разгледаме месото от кенгуру като алтернатива на познатите вкусове.

Кенгурското месо е добре познато в родината на животното - Австралия. Тъй като кенгуруто там не е подложено на опитомяване, може да се счита, че месото е чисто от примеси, каквито има в други видове месни храни, където животните са отглеждани във ферми.

кенгурско месо

Това дивечово месо е нискокалорична храна. Протеините са почти 25 процента, повече отколкото в говеждото и пилешкото. В същото време съдържанието на мазнини е съвсем малко, само два процента. Високото съдържание на витамини, минерали, микроелементи и ненаситени мастни киселини го прави подходяща храна за понижаване на холестерола, както и за снижаване на риска от сърдечни заболявания.

Линоловата киселина в него действа като антиоксидант. Има и антиканцерогенни свойства. Големият процент желязо прави месото много добър избор за хора, страдащи от анемия. Това са здравословните причини да изберем кенгуското месо за трапезата си.

Освен ползите за доброто здраве и перфектната фигура, този вид дивечово месо има и отлични вкусови качества Кулинарните специалисти изтъкват много различния, специфичен вкус, който със сигурност ще изненада приятно любителите на месната храна. Вкусът е нежен и леко сладък.

Отсъствието на сухо месо в цялата текстура дава възможност за по-свободен избор. Опашката на кенгуруто си сочи като изключителен деликатес.

Кървавочервеното на цвят месо на животното може успешно да се подложи на всякакъв вид топлинна обработка, като ястията са чудесни, независимо от начина на обработка. Остава само да се престрашим да опитаме нещо непознато.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати