Сол Малдон - същност и предимства
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сол Малдон - същност и предимства

Сол Малдон - същност и предимства

Сол Малдон - същност и предимства

Когато прекалявате с консумацията на сол, вие нанасяте огромна вреда на организма си. Това вероятно си го знаете. Но надали знаете, че солта е същевременно изключително необходима за човешкото тяло. Тя способства за неговото балансиране и без нея в човешкия организъм биха настъпили безброй здравословни проблеми.

Солта трябва да се набави отвън, защото тялото ни не може да си я набавя само. Не се заблуждавайте, че соленият вкус на кръвта, потта и сълзите ни означава, че ние сами произвеждаме сол. Не, нищо подобно. Ежедневно ние трябва да приемаме от външни източници около 5-6 мг сол. Нито повече, нито по-малко.

И говорейки за сол, няма как да не ви запознаем със солта Малдон, защото нейната популярност набира все по-голяма сила и тя се превръща в предпочитана от всички по-изтъкнати шеф готвачи.

Какво представлява солта Малдон и за какво се използва?

Сол Малдон

Солта Малдон е изцяло природен продукт. По своята същност това е морска сол, която се добива от плитките блата, намиращи се в гр. Малдон (среща се и като Малдън), Есекс, Англия. Именно там дружеството Maldon Salt вече над 130 г. се занимава с добива на тази сол, дар от природата.

Единствената човешка намеса се състои в това солта да бъде филтрирана и сварена с цел премахването на излишните примеси, след което тя се нагрява, за да се превърне в онези кристали, които използваме за овкусяване на ястията си. За качеството на солта Малдон говори и полученият от производителите ѝ през 2012 г. сертификат Royal Warrant.

Любителите на месото няма как да не усетят разликата, когато подправят любимите си месни ястия с Малдон. Да не говорим колко по-вкусни стават стековете, подправени със сол Малдон!

Сол Малдон е перфектна за шоколадови сладкиши

Още по-изненадващо би ви се сторило, че сол Малдон се използва и в сладкарството. Причината за това, се крие във факта, че солта всъщност усилва усещането ни за сладко. Пригответе си торта или друг десерт с шоколадово покритие и после го поръсете със сол Малдон. Веднага ще откриете, че по-вкусен сладкиш не сте приготвяли, а ако почерпите с него и своите близки, овациите са ви "в кърпа вързани"!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
30.01.2020 18:16
Много полезна статия. Хубаво е, че се учим всеки ден по нещо.
Не съм пробвала солта, но след тази статия ще си я купум да опитаме разликата.
0
0
Йорданка Ковачева
Благодаря за любопитната информация! Солта Малдон е на почит и у дома и ми беше интересно да прочета за нея.
0
0