gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Червеният еликсир на фараоните

Червеният еликсир на фараоните

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
979557
Червеният еликсир на фараоните
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
11.00 лв.
Виж ››

Сигурно сте чували, че медицината на Древен Египет е била една от най-развитите за времето си и когато сте спрели погледа си на заглавие, касаещо някакъв еликсир за фараони, вероятно си представяте, че той се е забърквал по тайна рецепта в старинни епруветки и колби и се е поднасял само на древно египетските владетели.

Червеният еликсир на фараоните е всъщност най- обикновен чай от хибискус (обикновен дотолкова, доколкото се касае приготвянето му чрез запарване) и не е поднасян само на фараоните. Те обаче са онези, които наистина са вярвали в целебните му свойства, които днес вече са доказани. Тук ще ви разкрием какво представлява чаят от хибискус и защо е полезно да пиете от него.

1. Хибискусът е растение, подобно на малко дръвче, което можете да срещнете и под името китайска или суданска роза. Под формата на чай, който искате да си закупите, е най-вероятно да го намерите с неговото африканско наименование, а именно чай от каркаде.

Хибискус - червеният еликсир на фараоните

2. Ароматният чай от каркаде е наричан червен еликсир, защото се прави от червеникавите части на растението и след като от него бъде приготвен чай, той също има червеникав цвят. Не бива да бъде бъркан обаче с червените чайове, какъвто е чаят Рой Бос. По-скоро може да бъде категоризиран към билковите чайове.

3. Консумацията на чай от хибискус е много полезна при грип и простудни състояния, защото способства за намаляване на телесната температура по естествен начин. Със сигурност е по-добре в случай на висока температура първо да изпиете 1- 2 чаши топъл чай от хибискус, преди да посегнете към обичайните синтетични лекарства на основата на парацетамол, ибупрофен и т.н.

4. Чаят от каркаде е ефективен за намаляване на кръвното налягане и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Тук е важно да вземете предвид, че ако сте с прекалено ниско кръвно налягане, то трябва да сте предпазливи с тази напитка и да внимавате да не предозирате с нея.

Чаят от хибискус е истински еликсир за здравето

5. Чаят от хибискус действа добре на нервната система и има успокояващо действие. Ако приемате по 1 чаша чай от хибискус преди лягане, то тя би ви гарантирала добър и качествен сън. И не само защото ще снеме напрежението от тялото ви, но и защото ще намали усещането ви за жажда.

6. Мечтаете да отслабнете? Пийте чай от каркаде, защото той ускорява метаболизма, което води и до редуциране на теглото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
05.02.2020 14:00
Един от любимите ми чайове, за добра форма.
0
0