За какво помага отварата от маслинови костилки?

отвара от маслинови костилки
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Малко са хората, които не обичат свежата средиземноморска кухня и най-вече предпочитаната от всички ни гръцка салата. А замисляли ли сте се без какво не може да бъде приготвена една гръцка салата, за да я наричаме "гръцка"? Без маслини. Плодчетата на онези нежни дръвчета, които виреят навсякъде из Средиземноморието.

Да, както у нас са малко трапезите, на които да липсва любимото ни българско бяло сирене, така и гърците не могат да седнат на масата без маслини.

За ползите от маслините, както и от зехтина, който се приготвя от тях, е написано вече много, така че ще преминем към една по-интересна тема, която не е толкова обсъждана. А именно - за ползите от отварата от маслиновите костилки.

Доказано е, че ако приемате редовно отвара от маслинови костилки, вие ще подпомогнете работата на храносмилателната система, ще подсилите метаболизма си и ще прочистите червата си. Това я прави и изключително полезна за хората, страдащи от диабет, както и за онези, които страдат от затлъстяване.

Отварата от маслинови костилки има отличен детокс ефект, защото способства пречистването на организма от натрупалите се в него токсини. А знаем, че токсините са навсякъде около нас, включително и във въздуха, който дишаме.

Маслиновите костилки са добро превантивно средство срещу камъни в бъбреците и пикочния мехур, но действат добре и при заболявания на белия дроб, астма, задух и т.н.

маслини

Не е много ясно защо, но стритите маслинови костилки помагат и на болните от заушка, срещу която се знае, че няма медикаменти. Те се смилат и с помощта на стара кърпа се увиват около лимфните възли на врата, за да може подутото място да мине по-бързо.

Имайте единствено предвид, че маслиновите костилки много цапат, което означава да пазите възглавниците си от допира с кърпата, която след като оздравеете, ще трябва да изхвърлите.

Така че похапвайте на воля маслини, но използвайте и техните костилки. За да си приготвите маслинова отвара трябва просто да оставите 60-70 бр. маслинови костилки да кипнат в 1 л вода.

След това намалете котлона и изчакайте докато течността стане около 700 мл. Прецедете я, изчакайте да изстине и приемайте по 3 ч. л. сутрин и вечер. За да не сте неприятно изненадани - отварата е много горчива, но нищо не ви пречи да я смесите с любимия си чай или сок.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати