Пържените картофи обострят астмата

Фаст Фууд

Какви ли не болести и отрицателни влияния причиняват храните от типа бърза закуска. Известни като джънк фууд, тези мазни и вкусни кулинарни изкушения са в състояние да ни навредят трайно. Макар и повече от нас да знаят това, не са редките случаите, когато си затваряме съзнанието и очите и се нареждаме на опашката в Макдоналдс.

Още една голяма вреда на коварните бургери и пържени картофки откриха учените. Според последните им проучвания и изследвания хапването на крак на любимите ни джънк фууд не само е вредно за фигурата, като причинява затлъстяване, но и е в състояние да засили симптомите на астма.

С други думи, ако сте асматик, забравете за вкусните пържени картофи, бургери с пържено кюфте, пушено сирене и висококалорични сосове. Според експертите от университета на Нюкасъл тези храни влошават астмата.

Пържени картофи

В изследванията на медиците са взели участие 40 астматици, които са се хранили предимно с бургери и пържени картофки, които са богати на мазнини, както и с йогурт, в който мазнините са в по-малко количество.

Обикновено в порциите с богата на мазнини храна се съдържали около 1000 калории, 52% от които идвали в организма от мазнините), а в диетичните порции, бедни на мазнини, калориите били около порциите 200, от които 13% образувани от мазните вещества.

Специалистите изследвали дихателните пътища на тези, които си похапвали картофки и тези, предпочитащи йогурта. Оказало се, че любителите на бургерите отчитат завишена концентрация на имунните клетки неутрофили, които имат важна роля в стартирането на възпалителните процеси.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати