gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се приготвят бутербродни сандвичи

Как се приготвят бутербродни сандвичи

Бутербродни сандвичи
Снимка: Станислава Вълкова

Думата бутерброд означава хляб, намазан с масло, или в буквален превод от руски - сандвич. Върху нарязания на различни форми и намазан с масло или други маслени смеси хляб се поставят най-различни продукти.

Тези продукти могат да бъдат масло, маргарин, извара, твърдо сирене, шунка, наденица, свинска мас, осолена риба, хайвер или различни пастети.

Сандвичите често се подправят с майонеза, кетчуп или горчица. Начинът на приготвяне, формата и съответните продукти са причина за огромното разнообразие от бутерброди.

Сандвичите не трябва да бъдат много претрупани, трябва да има хармония в цветовете на продуктите.

Всички сандвичи при готвене обикновено се разделят на отворени и затворени сандвичи. Затвореният сандвич се различава от отворените по това, че пълнежът е между две филии хляб.

Поради голямото им разнообразие приложението на бутербродите е изключително широко. Използват се като предястие, консумират се по-всяко време, замествайки основното хранене, влизат в асортимента на бюфетни форми за обслужване - приеми, коктейли.

Сандвичите могат условно да се разделят спрямо температурата на сервиране - студена и топла. Топлите бутерброди преди поднасяне се затоплят или запичат. Студените хлебни изделия преобладават в различните национални кухни. Студените сандвичи имат проста рецепта и не изискват термична обработка на продуктите.

Как се приготвят бутербродни сандвичи
Снимка: Станислава Вълкова

Бутербродите могат да бъдат открити, закрити, хапки и др. Има и сандвичи за закуски на основа препечен хляб, наречен канапе, и тарталетки. Откритите бутерброди се сервират най-често като закуска или предястие, съчетани с различни напитки. Поднасят се поединично, украсени със розички от домати, краставици, зеленина.

Сандвичите изглеждат красиво с различни цветове, например кашкавал, розово месо или бекон, зелен лист маруля, черни маслини, нарязани на кръгчета.

Към студените закуски могат да се споменат следните храни: колбаси, риби, хайвер, кашкавал, сирене, студени яйца, желирани птици, меса, луканка, филе, шунка и др.

Както празничните сандвичи, така и обикновените сандвичи за всеки ден перфектно насищат и се приготвят набързо.

Създаването на разнообразни сандвичи и бутерброди обаче е цяло изкуство, което не е трудно, но е необходимо да се научи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати