Правилата на слабия човек

Правилата на слабия човек

Чудите ли се понякога защо този ваш кльощав приятел никога не наддава на тегло? Защо дори след интензивна диета и много физически упражнения връщате тези излишни килограми, докато той остава кльощав без видими усилия?

Е, може да искате да го обвините, че тайно се подлагат на диета, но истината е съвсем друга. Необходима е житейска рутина, за да се поддържа определено тегло, и това идва от възприемането на здравословни навици.

По-долу са някои навици, които помагат на слабите хора да останат стройни.

Ядене в точен режим

Храненето на редовни интервали синхронизира метаболизма ви с вътрешния ви часовник, така че да се чувствате гладни, когато е време да ядете. Това ви помага да избегнете ядене в странни часове.

Пиене на много вода

Пиенето на вода е от решаващо значение за поддържане на теглото ви (или да го загубите). Водата участва в множество процеси протичащи във вашия организъм. Част, от които са и отделянето на токсините от тялото. Освен това изпиването на 1 чаша вода в момент, когато усещате глад, ви дава чувство за ситост без никакви допълнителни калории. Създайте си добър навик, като държите около себе си бутилка с вода. Така ще имате лесен достъп по всяко време, без риск да забравите.

Консумирайте малки порции

Правила за отслабване

Можете да подмамите ума си да яде по-малко, като поддържате стомаха си наполовина пълен през повечето време. Имайте под ръка пакет с някакъв вид диетични бисквити или пълнозърнести барчета за моменти на глад, но хапнете само няколко. Дъвченето на дъвка подмамва мозъка ви да мисли, че ядете, и помага да поддържате чувството за ситост по-дълго

Яжте бавно

Това може да не звучи като голяма работа, но определено има значение. Отделете достатъчно време за дъвчене и преглъщане. Доказано е, че сигналът за ситост от стомаха стига до мозъка за 20 минути. Ако се храните бързо, ще приемете повече храна от необходимото и е възможно дори да преядете. Бързото хранене води и до недоброто сдъвкване на храната, преглъщане на големи хапки и образуване на киселини, тежест и затормозяване на храносмилателната система.

Не довършвай порциите

Яжте, докато стомахът ви се напълни, а не докато чинията се изпразни. Оставете това последно пилешко крилце да остане в чинията; не е нужно да го довършвате, ако вече не сте гладни.

Зелен чай, за да си слаб

Пийте зелен чай

Често всеки слаб човек се оказва фен на чая. Високата концентрация на полифеноли в зеления чай се свързва със способността му да подобрява метаболизма и да намалява теглото. Тези антиоксиданти увеличават нивата на изразходваната енергия и стимулират тялото да избягва задържането на килограми под формата на мазнини. Пийте зелен чай, колкото искате, наистина не можете да сгрешите. Имайте предвид, зеленият чай има ободряващ ефект, така че не го пийте по-късно от ранният следобед.

Отидете в леглото гладни

Ако закъснявате от работа или гледате телевизия, не бързайте да хапвате преди лягане. Изкушението заминава за нула време, но калориите остават.

Намерете си активност

Слаби хора

Ако мразите упражненията, едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да намерите нещо, което ви държи активни и което всъщност ви харесва.

Достави си удоволствие

Отървете се от всичко, което ви кара да се чувствате сякаш искате да се откажете. Влагайте в живота си само неща, които ще ви раздвижат и ще ви донесат радост (като колоездене, плуване, ски, йога, бягане, танци, и т.н.)

Да останеш здрав, изисква да внесеш промени в начина си на живот и един от най-добрите начини да го постигнеш, е да запълниш деня си със здравословни навици!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати