Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Романтична вечеря на любимия човек

Романтична вечеря на любимия човек

Романтична вечеря на любимия човек

Не всички жени са любителки на прекарването на цял ден в кухнята – на готвенето на 7 различни блюда, търкането на плочки и миенето на чинии до блясък.

Мили дами, никой не ви е казал, че трябва да се заробите в кухнята и да ставате слугиня, но би било добре, ако поне от време на време приготвяте малки кулинарни изненади за вашия любим.

Какво да сготвим на любимия мъж? Колкото и да не обичате да стоите между тенджери и тигани, няма начин да не знаете какво обича най-много да си похапва, дали предпочита свинско, или риба, или пилешко със зеленчуци и свежа салата.

Заложете на онова, което знаете, че ще му хареса или пък експериментирайте с нещо съвсем ново и различно – зависи от това до колко сте сигурни в кулинарните си умения. Важно е, ако вечерята е романтична, да не правите ястията прекалено тежки. Ако сготвите нещо тежко, поемате риска след вечерята да си легнете и да заспите пред телевизора.

Романтична вечеря на любимия човек

Ето и 2 предложения за вечерята. И понеже любовта е истинска сладост, едната рецепта е за десерт, другата е за основно:

Пиле „Жулиен

Необходими продукти: 2 пилешки пържоли
2-3 броя кисели краставички
200 г гъби
200 г шунка
3 триъгълничета топено сирене
100 – 150 г кашкавал
200 г заквасена готварска сметана
Масло
Сол
Черен пипер

Нарязваме месото на тънки дълги ивици (жулиени). Изпържваме месото на тиган с масло, прибавяме смлян черен пипер и сол на вкус. В друг тиган загряваме масло, добавяме краставиците нарязани на жулиени, гъбите, шунката и оставяме да се позапържат добре.

След това изсипваме месото при зеленчуците и оставяме на котлона за 3 – 4 минути, след което добавяме топеното сиренце и объркваме. След като се разтопи прибавяме кашкавала и сметаната. Оставяме на котлона до завиране и отдръпваме.

Трюфелчета от черен шоколад

Необходими продукти: около 120-150 г черен шоколад
100 мл сладка сметана
какао

Слагате сметаната на котлона, след като се затопли добре я прибавяте към начупения на парчета шоколад. Разбърквате добре до получаването на еднородна смес, сложете в хладилник, за да стегне добре, поне за 4 часа.

След това овалвате ръцете си много хубаво с какаото (за да не залепва сместа) и вземате от получената шоколадова смес, овалвате хубаво, за да се получи топче, след което го овалвате в какаото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest