В деня на кафето: Как се прави перфектното Виенско кафе?

В деня на кафето: Как се прави перфектното Виенско кафе?
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Всяка година от 2002 насам на 1 октомври светът отбелязва международният ден на кафето. В австрийската столица Виена празникът на любимата ни напитка преминава с особено внимание. И това не е изненадващо, защото виенско кафе е истинска емблема, популярността на която е неоспорима.

Има много неща, които обединяват красивата столица Виена с тази не по-малко очарователна напитка, така че неслучайно международният ден на кафето тук се отбелязва всяка година пищно.

В края на краищата кафе във Виена може да се пие на почти всеки ъгъл, но за да разберете истински и да оцените целия чар на тази известна напитка, все пак трябва да посетите магазин за кафе или нормално кафене.

Във Виена, като поръчате чаша кафе, ще получите задължително и чаша вода в допълнение. Прието е сред виенчаните да освежават устата с вода след всяка глътка кафе, за да усещат постоянно пълнотата на вкуса на божествената напитка.

Във Виена има и музей на кафето (Kaffee Museu), където можете да видите изложба на стари кафеварки, кафемелачки, ястия и други прибори за кафе, както и да слушате лекция или да присъствате на майсторски клас от водещите баристи в града.

Ден на кафето

Има няколко метода за приготвяне на виенско кафе. Нека започнем с най-простото. Това е kleiner schwarzer или късо черно, което се прави във Виена на всяка крачка. Може да се сравни с кафе еспресо - порцията е малко повече от напръстник и е много популярна сред винаги бързащите студенти.

Друг начин, по който можете да направите популярното кафе - с добавка от сметана за приготвеното еспресо (в еспресо машина), като 1/3 от сметаната се изсипва в чаша, там се добавя захар, ванилин и се разбива с пасатор. Когато се образува устойчива пяна, тя се поставя в чаша върху кафе. Разпределете внимателно, за да не смесите слоевете. Отгоре върху пяната се изсипва настърган шоколад.

Ако обичате тъмен шоколад, значи това е вашата ободряваща напитка.

Млечният шоколад също ще се съчетае добре с тази напитка.

Виенско кафе

Ако не обичате сладко кафе, тогава е по-добре да не добавяте захар към сметаната и да слагате по-малко ванилин. Сервирайте такова кафе веднага, в противен случай обемът на сметаната ще намалее и шоколадът ще започне да се топи.

И след като кафе от мен с пожелание за хубав ден и успешен месец!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати