gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Защо да пием магнезий + В6

Защо да пием магнезий + В6

магнезий + витамин В6
Уред за почистване на микровълнови фурни-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.
16.00 лв.
Виж ››

Изключително динамичното забързано ежедневие води до постоянна умора и стрес. Всекидневната липса на енергия, депресията и стягането на мускулите са изява на тези състояния, но по-често причината е недостигът на магнезий.

Микроелементът магнезий се асоциира с дълголетието и причината за това е мястото, което заема във функционалната работа на организма. Става въпрос за жизненоважен минерал, на който се дължи балансът на електролитите, нормалното протичане на метаболитните процеси, производството на енергия, функциите на нервната система, работата на мускулатурата и добрата психическа функция.

В тялото на здравия човек се съдържат около 25 грама магнезий. 60% от него е в костната система, четвърт се намира в мускулатурата. Останалото количество е в мозъчните клетки, сърцето, черния дроб и бъбреците, като е разпределено сравнително равномерно между тях.

Около триста са процесите в тялото, в които активна роля играе магнезият. При жените той е важна част от нормалното протичане на менструалния цикъл, както и на бременността. Участва в работата на чревния тракт и затова магнезий се препоръчва дори на бебета, когато страдат от колики.

За доброто състояние на кожата и свежият младежки вид заслугата отново е на този микроелемент. Той подпомага проникването на фосфора и калция в костите. Самият елемент също е зависим от други елементи, за да бъде добре усвоен. Съчетаването на магнезий с витамин В6 засилва процеса на усвояване на магнезия и увеличава клиничните ефекти от употребата му.

източници на магнезий

Необходимо е да се комбинират магнезий и витамин В6, за да се гарантира запазване на жизнения тонус и добрия сън, а това осигурява здраве на цялото тяло.

Магнезият не се може да бъде синтезиран и съхранен дълго в тялото и това налага редовен прием и то в достатъчни количества. Ако липсва в организма, настъпва тревожност, развива се чувство на нервност, на чувствителност и ранимост. Сънят се нарушава и оттам произтичат още много други неприятни състояния. Създава се порочен кръг - липсата на магнезий води до стрес, а той засилва необходимостта от магнезий.

Как да се набави?

Храната е най-лесният и достъпен начин да се даде на тялото нужното количество от ценния микроелемент. Плодовете и зеленчуците, основно тези със зелен цвят, са добър източник на магнезий. Ядките, пълнозърнестите храни, рибата и фасулът са други добре заредени с магнезий хранителни продукти.

При активна физическа дейност често количествата магнезий, приети чрез храната, не достигат и трябва да се приеме допълнително количество под формата на хранителна добавка. Добре е това винаги да става заедно с витамин В6, за да е сигурно, че магнезият ще се абсорбира добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати