Най-добрите етерични масла за борба с настинките

Най-добрите етерични масла за борба с настинките
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.67 лв.
Виж ››

Известно е, че с помощта на антиинфекциозни и отхрачващи етерични масла можете да устоите на настинка, грип и бронхит. Освен това те не само служат за лечение на заболявания, но са и ефективни като превенция.

Етеричното масло е летлива същност, извлечена от ароматни растения. Получава се чрез дестилация и улавяне на водни пари. Може да се използват самостоятелно или под формата на сиропи, капсули, капки, спрейове, дифузия или вдишване в околната среда.

Научната ароматерапия е изследване на етерични масла. Това е наука, основана на строга методология с надеждни изследователски доказателства и потвърдена в лаборатория.

Ароматерапията е използването на етерични масла за медицински цели. Това е естествен метод. Което се основава на активността на биохимичните молекули, присъстващи в етеричните масла. И така, ще ви разкажем за шест етерични масла срещу настинки, от които се нуждаете през зимата.

1. Етерично масло от ела

Етерично масло от мента

Етеричното масло от ела облекчава възпалението и зачервяването на кожата и лигавиците, а освен това е антисептик, който не е токсичен за кожата. Идеален за малки деца и хора с чувствителна кожа. Действа деконгестантно и успокояващо върху лигавиците на белите дробове. Особено добро влияние има при хронични заболявания на бронхите.

2. Етерично масло от мента

Това масло е тясно свързано със здравето на дихателните пътища. Неговият молекулярен профил показва муколитично действие, което облекчава кашлицата. Особено полезно е при дихателни настинки и състояния на носа, гърлото и ушите - както остри, така и хронични. Но молекулният му профил не е подходящ за употреба при деца, бременни и кърмещи. Въпреки че се понася добре на нивото на кожата и лигавиците.

3. Евкалиптово масло

Той е дихателен антисептик, лек деконгестант и антикатарал. Особено полезен е за облекчаване на настинки със слуз, която запушва горните и долните дихателни пътища - например като бронхит или синузит. Антибактериалната му активност го прави много ефективно етерично масло при суха кашлица.

Най-добрите етерични масла за борба с настинките

4. Лаврово масло

Лавровото етерично масло има множество терапевтични дейности. Най-важната му област е неговият успокояващ ефект. Но поради съдържанието на цинеол е добър антикатарален и отхрачващ агент. Освен това поради своите компоненти той има антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. В допълнение товаетерично масло облекчава всички видове болка.

5. Етерично масло от римска лайка

Ролята на римската лайка при лечението на нервна астма, задух или нервна кашлица отдавна е призната. Етеричното масло от римска лайка има противовъзпалително, спазмолитично, аналгетично и седативно действие. Действието му е особено интензивно и ефектът се появява бързо. То е напълно безопасно и освен това е нежно към кожата и лигавиците.

6. Етерично масло от бор

Инхалации

Основната молекула на етеричното масло от див бор е пиненът. Тази молекула има благоприятен ефект върху лигавицата на белите дробове. Освен това има противооточни свойства на белодробно ниво и въздушни антисептици. Необходимо е обаче разреждане в растително масло или други хемотипни етерични масла, които не са дразнещи. По този начин концентрацията му се намалява до 50%.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати