Маслото от ему - ползи и приложения

Маслото от ему - ползи и приложения

Ему е нелетяща подобна на щраус птица, която е родом от Австралия.

В повечето случаи фермерите отглеждат тази птица заради мазнините, от които произвеждат масло. Според последни данни от мазнината на една птица може да се получи около 5 кг. масло от ему.

За какво се използва маслото от ему?

Ако го сложите малко масло от ему в лосион за тяло или крем за лице, това ще помогне на вашата кожа да усвои много по-добре всички полезни съставки. Това е така, защото маслото от ему има много по-фини частици което го прави много лесно за абсорбиране.

Това масло може да се приема и орално под формата на капсули. Тези капсули се пият предимно при проблеми с холестерола и вътрешни възпаления.

Овлажнява кожата

Маслото от ему е чудесен избор, ако искате да подобрите хидратацията на вашата кожа. Може да го добавите към лосиона си за тяло и към дневния крем за лице.

Помага при затлъстяване и висок холестерол

Правени са многобройни проучвания относно ползите на масло от ему в борбата с високия холестерол и затлъстяването.

Според някои учени, ако заместите маслата с които готвите с това от ему, след около месец ще усетите голяма разлика в теглото.

Намалява възпаленията

Приемано през устата, маслото от ему ще ви снабди с много мастни киселини които от своя страна ще подобрят здравето на храносмилателната система. Капсулите от масло от ему изчистват стомашно-чревния тракт от бактерии и успокояват възпаленията.

Помага при кожни проблеми

Маслото от ему помага при акне

Линолевата киселина в маслото от ему избелва старчески петна, намалява дълбоки белези от рани и акне.

Намалява чувствителността на зърната при кърмачките

Ако кърмите, може да използвате маслото от ему, за да подобрите хидратацията около зърната и ареолите. Не забравяйте обаче да отстраните остатъците с топла вода преди следващото кърмене.

Отблъсква насекомите

Маслото от ему съдържа терпени, които отблъскват повечето насекоми. Това обаче не се отнася за комарите, така че когато излизате навън през лятото не забравяйте репелента.

Укрепва косата и ноктите

Малко масло от ему в комбинация с ментово масло, нанесено с масажни движения в скалпа, укрепва косата и ускорява растежа. Капсулите от маслото укрепват ноктите, те стават по-здрави и не се чупят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати