Бананите и кашкавалът приспиват

Бананите и кашкавалът приспиват

Правилно подбраните хранителни продукти могат да ни помогнат по-бързо да заспим или точно обратното – няма да ни дадат възможност да мигнем до сутринта.

Например млякото и млечните продукти ни помагат да заспим много по-бързо, защото съдържат специално вещество, известно като триптофан. То кара хората да заспиват по-бързо.

Триптофан има също така в бананите, домашно отгледаните птици и меда. Нивото на триптофан се покачва и от сладкото, но с него не трябва да се прекалява.

Самата храна може да се превърне в приспивателно. Ако не можете да заспите и се въртите в леглото, парченце кашкавал или една ябълка могат да ви повлияят успокояващо.

А хамбургерите, пържените картофи, червеното месо и храните, богати на мазнини, не позволяват на организма да се пренесе в страната на сънищата. Което е допълнителен аргумент срещу консумацията на тези не особено полезни продукти.

Банани

Съдържащите кофеин продукти като кафе, чай и някои безалкохолни, а също така и някои видове лекарства, могат да повлияят лошо на заспиването ви.

Чаша алкохол преди лягане не е от най-добрите идеи, ако смятате да се отдадете на заслужена почивка през нощта. Има шанс виното да ви подейства приспивно, но ще се събудите няколко пъти през нощта и почивката ви ще е накъсана.

Стойте настрана от тежките храни, особено от такива, които са силно пикантни. По време на сън процесът на храносмилане се забавя, а заради подправките като черен пипер и горчица можете да получите киселини.

Приемът на течности, който е толкова необходим през деня, трябва да бъде преустановен около три часа преди лягане. Физически не можете да се наспите, ако през цялото време ставате, за да отидете до тоалетната.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати