Оризът и бобовите култури са задължителни храни за децата

Детско Хранене
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Всяка майка още по време на бременността знае, че детето й се храни с това, което му даде. Докато бебето расте в корема всичко е наред – то няма претенции.

Но съвсем друго става положението, когато то започне да расте, проходи и т.н. За да се изгради организмът на малчугана здрав и кален, храната му трябва да е разнообразна и пълноценна.

Това изключва всички храни като снаксове, зрънчо, вафли и чипс. Да се дават царевични пръчици на малко дете е просто недопустимо, но много млади майки допускат тази грешка. За да не се налага да давате на детето си подобни нездравословни храни, погрижете се закуската, обяда и вечерята му да са пълноценни.

Здравословната храна осигурява на детето необходимите вещества, които са задължителни за правилното развитие на всички органи и системи. Колкото се може по-рано у детето трябва да се създават навиците за здравословното хранене, защото в последствие те много по-трудно се променят.

Днес децата предпочитат сандвичи с бял хляб, бисквитите, сладките закуски, шоколада и газираните напитки, а на заден план остават важните съставки като плодове и зеленчуци, риба и прясно месо.

Изключително важни за правилното натрупване на костна плътност на децата са цинк, желязо, калций и магнезий. Липсата в бъдеще може да доведе до остеопороза или сърдечно-съдови заболявания.

Хранене

Вследствие на това на по-ранен етап се проявяват първите негативни признаци: недостиг на енергия, бърза умора, нарушение на концентрацията, понижен имунитет и повишено ниво на холестерола.

За да бъде детето здраво, жизнено и усмихнато и за да се изгради организмът му устойчив е добре всяка майка да му осигурява правилните продукти през всичките хранения.

За закуска е най-добре да се дават зърнени продукти в съчетание с мляко. Тази комбинация може да удовлетвори хранителните потребности на човека на всякаква възраст.

Втората закуска, която малчуганът ще хапне училище може да е сандвичи с месо и зеленчук, плодове, ядки или стафиди, а ябълката е просто задължителна. Не забравяйте да добавите и бутилка минерална вода.

Основното хранене на вашето дете непременно трябва да включва продукти, богати на целулоза, като бобови култури, грах, плодова салата, кисело мляко, мляко с ориз.

Отделяйте особено внимание на храненето на децата, защото е възможна появата на много разстройства в хранителното поведение. Това е особено важно за момичетата, защото изграждането на нормалните функции на половата система изисква много питателни вещества и енергия.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати