Яжте обелки от банани за здрав дух и тяло

Банани

Обелките от банани притежавали удивителната способност да изчистват организма от токсини. То тези изводи са стигнали учени, провели скорошно изследване, цитирано от БГНЕС.

Днес повече от всякога въздухът, водата и почвата са наситени с вредни за организма вещества. Замърсената среда става причина за редица коварни болести. Оказва се обаче, че изключително достъпен начин за пречистване са именно обелките от банани. Сходни способности притежават и обелките от фъстъци, както и черупките от кокосови орехи, твърдят още учените.

Новите проучвания доказват скорошно изследване на химика Милен Бонило, Сао Паоло, който твърди, че обелката от банан успешно пречиства водата от тежки метали. Ученът е категоричен, че изсушените и смлени бананови кори имат страхотен очистителен ефект – те привличат отрицателните метални йони.

Банан

Едва 5 мл брашно от смлени бананови кори са достатъчни за 65 % пречистване на 100 мл вода от уран, кадмия и никел. Повторно пречистване дава 100 % пречистване.

Други изследвания от Тайван пък установяват, че екстракт от бананови кори облекчава състояния на депресия и предпазва ретината от вредното въздействие на светлината.

Причина за това е съдържащият се в плода хормон серотонин, който успокоява духа и тялото. Едно от предположенията на учените е, че недостатъчните нива на серотонин е основна причина за депресията.

Благотворният ефект за очите пък се постига благодарения на ценен антиоксидант, съдържащ се в бананите.

Ето защо пийте полезна отвара или сок от банановите кори, който да консумирате вечерно време по няколко пъти в седмицата.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
е
е
28.09.2013 18:44
Дозата е ясна:малко бананови кори, щипка буламач и много глупост.
4
1
Мария Кирязова
Знае ли се как се приготвя отварата и екстракта от бананови кори ? Какво е съотношението ?
9
0