Торта от черен дроб

Торта от черен дроб

Любителите на дреболийките, веднъж опитали тортата от черен дроб, ще искат да я опитат отново и отново. Тя е много хранителна, придава тържественост на всяко събиране и е изключително вкусна.

Тя се прави много по-бързо, отколкото истинската сладка торта. За приготвянето на торта от черен дроб са необходими черен дроб по избор, яйца, брашно, лук, сол, захар и черен пипер. Плънката се избира по желание.

Най-фина ще стане тортата с пилешки дробчета. Те се измиват и се разбиват в блендер. Ако използвате свински черен дроб, предварително го накиснете за два часа в прясно мляко.

След като разбиете в блендера черния дроб, трябва да го смесите с брашно, яйца и подправки. За един килограм черен дроб са необходими три едри глави лук, които се запържват и след това се нарязват на ситно.

Трябват ви също така два жълтъка, една щипка сол, една чаена лъжичка захар и две супени лъжици брашно или грис. Добавете любимите си подправки и черен пипер.

Добавете още една лъжица брашно и продължете да добавяте, докато тестото стане като гъста сметана. В края на разбъркването добавете две супени лъжици олио.

Торта от черен дроб

Оставете за петнадесет минути тестото, след това добавете разбитите на сняг два белтъка и изпържете няколко палачинки. Колкото повече палачинки изпържите, толкова по-висока ще е тортата.

Всяка готова палачинка намажете със сметана или друг сос по вкус и върху нея наредете плънка по избор. Класическият вариант е пържен лук с моркови и гъби. Редувайте палачинките.

Можете да добавите сварен ориз, в който да добавите нарязани на ситно маслини със зелени подправки. Трети вариант са нарязани на ситно сварени яйца.

След като тортата е подредена, я намажете с майонеза или друг сос и оставете за няколко часа да поеме соса. Можете да оставите в поизстиналата фурна да се стопли и сосът да попие. Украсете тортата с кисели краставички и поръсете със ситно нарязан копър.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Саша Неделчева
Саша Неделчева
05.04.2013 21:09
Приготвям я от години.Рецептата ми е малко по-различна.Разрязвам я предварително на тортени парчета.След това покривам с майонеза и украсявам като истинска торта с лимонови резенчета, колбас и др.Около тортата в кръг ситно нарязан праз, овкусен като салата, маслини.Понякога изненадвам гостите си, които мислят,че е сладка...
0
0