Как да приготвим перфектен яйчен крем

Как да приготвим перфектен яйчен крем

Яйченият крем е основен при създаването на десерти с крем, и е известен като крем патисиер или сладкарски крем. Той се приготвя с добавка на нишесте или брашно и е идеален за пълнеж на торти.

Този крем може да се ароматизира с ванилия, кафе, шоколад, бадеми, карамел, ром или портокал. Сладкарският яйчен крем се сгъстява заради добавеното нишесте или брашно.

Затова той се приготвя на котлон, а не на водна баня, тъй като нишестето трябва да се свари, за да бъде кремът добър на вкус.

Кремът няма да загори и няма да стане на бучки, ако го варите в тенджера с дебело дъно, като постоянно го разбивате с тел за разбиване на яйца.

Трябва да го разбивате внимателно, защото иначе кремът ще си остане течен.

Как да приготвим перфектен яйчен крем

За да получите петстотин милилитра яйчен крем, са ви необходими четири жълтъка, триста и тридесет милилитра прясно мляко, шестдесет грама захар, две супени лъжици брашно, две супени лъжици нишесте.

Можете да използвате цели яйца, като имате предвид, че едно яйце заменя два жълтъка. Яйцата се смесват много добре със захарта, брашното и нишестето.

Сместа се размива с малко студено мляко и едва след това се влива в останалото мляко. То може да е студено, а не горещо, но ще ви отнеме повече време да варите крема.

Прецедете готовия крем, за да избегнете присъствието дори на най-малката бучица. Можете да направите изстиналия крем по-лек на вкус, ако добавите в него разбита сметана, но не повече от една трета от обема на самия крем.

Ако смесите изстиналия яйчен крем с разбито масло, ще получите пластичен маслен крем, който може да бъде използван както за плънка на торти, така и за украсата им.

Рейтинг

5 2
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати