gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Риба срещу възпаления

Риба срещу възпаления

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Риба срещу възпаления
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов въртящ се поднос за хладилник 25 см
15.00 лв.
Виж ››

Когато възпалителните процеси протичат нормално, това е напълно обичайно явление за вашето тяло. Особено ако организмът се възстановява от травма.

Ако например се порежете, веднага започва възпалителна реакция, благодарение на която в зоната на разреза се насочва цяла армия от бели кръвни телца за възстановяване на органа.

За съжаление обаче възпалителните процеси не винаги са предсказуеми. Възпалението понякога се държи като досаден гостенин. То се заселва в организма ни и не иска да го напусне, каквото и да правим.

Остаряването на организма е главен фактор, който увеличава риска от възникване на възпалителни процеси. Колкото повече се износва тялото ни, толкова ни е по-тежко да се справяме с възникналите възпаления.

Риба срещу възпаления

Ако добавите и генетичната предразположеност, високото кръвно налягане и нездравословния начин на живот, всички тези фактори само спомагат за възпалителните процеси.

С изтощаването на имунната система тялото все по-трудно се справя със заболяванията и възпаленията. С помощта на специална диета обаче можете да контролирате възпалителните процеси във вашия организъм.

Наличието в менюто ви на плодове, немазно месо, зърнени култури и полиненаситени омега 3-мастни киселини може да ви помогне да се справите с възпаленията.

Печената риба е изключително полезна, защото е доставчик на Омега 3-мастни киселини, които предпазват от възпаления. Не купувайте риба в олио, защото Омега 3-мастните киселини просто преминават в мазнината.

Консумирайте плодове и зеленчуци в ярки цветове и така ще получите фитохимични вещества, които имат сериозен антивъзпалителен ефект.

Намалете драстично консумацията на продукти от пшенично брашно и млечни продукти, това ще ви помогне да се справите с възпаленията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати