Съвети за съхранение на захарта

Съвети за съхранение на захарта

Захарта е позната на хората от векове. Тя е правена от захарна тръстика, кленов сироп, от захарно цвекло. Захарта може да е както във вид на захарни кристали, така и във вид на големи парчета.

Захарта се съхранява най-добре в херметични съдове. Не се препоръчва съхраняването на захар на открито – в кутия, в плик в помещения с висока влажност.

Захарта поема влагата и се слепва в големи плътни буци. Това важи най-вече за пудрата захар. Съхранявайте захарта на сухо място, далече от влага.

Твърдите видове захар, които се продават на твърди парчета, не се страхуват от влага. При тях почти отсъства способността да попиват влагата.

Съвети за съхранение на захарта

Такива парчета захар приличат на много твърди кристали. Когато попаднат в течност, те се разтварят. Затова не ги съхранявайте в близост до вода или друга течност.

Високата температура също не е добра компания за захарта – независимо от кой вид. Не съхранявайте захарта близо до продукти, които имат силна или неприятна миризма.

Захарта поема не само водата, но също така и страничните миризми. Най-доброто решение да избегнете миризмите е да използвате херметични съдове.

Ако сте използвали буркан за съхраняване на продукт със силна миризма, не го използвайте за съхраняване на захар. Купете нов буркан или използвайте такъв с неутрална миризма.

Захарта на кристали, както и пудрата захар, от време на време трябва да се разтърсва. Това се налага, за да не се пресова захарта, която се трамбова от собствената си тежест.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати