Ванилията успокоява нервите и глада
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ванилията успокоява нервите и глада

Ванилията успокоява нервите и глада

Ванилия

Много хора и предимно жените са свикнали с това, че стресът може да бъде премахнат с помощта на нещо сладичко и хапват нещо сладко всеки път, когато трябва да се успокоят.

Тъй като стресът е наш постоянен спътник, по този начин не само можете да качите килограми, но и да развиете хронични заболявания. Вместо сладко можете да използвате масаж с масло за тяло.

В него добавете екстракт от ванилия, който ще намали желанието ви да хапнете нещо сладко, когато сте изнервени. В някои страни се продават специални лепенки с аромат на ванилия, които се поставят върху тялото.

Ароматът на ванилия предизвиква радостно чувство и по неясен начин предизвиква усещане за ситост. Ванилията е много полезна за жените, тъй като им помага да облекчат симптомите си по време на цикъл.

Ванилово Масло

Освен това ванилията прави кожата мека и еластична, а малките пъпчици, предизвикани от стрес, изчезват. Ванилията се съчетава добре с масло от жасмин и тази смес действа като афродизиак.

Ароматът на ванилия действа релаксиращо, премахва нервното напрежение, потушава негативни емоции, пробужда творческата фантазия, интуицията и оптимизма.

Ако денят ви е бил ужасен, а вечерта ви предстои важна среща, използвайте масло с аромат на ванилия и всичко ще бъде наред. Ароматичната лампа с няколко капки ванилия ще успокои нервите на прекалено непослушните деца.

Ваната с добавка от ванилово масло пробужда чувствеността и може да е идеално средство да напомните на любимия човек, че романтиката не трябва да се забравя заради битовизмите.

Смесете половин чаена чаша течна сметана с една капка масло от роза и три капки ванилия. Излейте в топлата вода във ваната и разбъркайте. Влезте във ваната заедно с любимия човек и се насладете на ефекта.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати