gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползата от сушените плодове

Ползата от сушените плодове

Сушени Плодове

Сушените плодове са натурални витамини, които са полезни не само през зимата, а през цялата година. Те са полезни и вкусни, а ако ги комбинирате с ядки, ще се получи засищаща закуска.

Сушените плодове подобряват настроението, дарява с жизнена енергия и са добра алтернатива на захарта. Те са ценен източник на витамини и микроелементи.

Сушените плодове са богати на фруктоза, която задоволява потребността от сладко, без да вреди. Ако всеки ден консумирате сушени плодове, ще се погрижите за здравето си.

Концентрацията на полезни вещества в сушените плодове е по-голяма, отколкото в пресните. Достатъчно е да консумирате десет дни по една шепа сушени плодове и лицето ви ще засияе, а косата и ноктите ще станат по-здрави и красиви.

Сушени Плодове в чиния

При варене голяма част от полезните вещества в сушените плодове се разрушават, затова е добре да ядете сушените плодове, без да ги превръщате в компот.

Може лесно да си направите студен компот (ошаф), като ги накиснете във вода за няколко часа. Не бъркайте сушените плодове, които са полезни, със захаросаните плодове.

Сушените ябълки са богати на калций, желязо, витамини С, B6, B2, E и други. Сушените ябълки са полезни за профилактика на настинки, сърдечни и ендокринни заболявания.

Сушените круши съдържат дъбилни вещества, витамини А, С, В1, пектинови вещества и фитонциди. В сушените круши има много целулоза, която нормализира работата на стомаха.

Сушените круши са полезни за стомаха, имат противомикробно действие, спомагат за изхвърлянето на тежки метали и токсини. Сушените сини сливи съдържат дъбилни вещества, витамините A, С, В1, В2 и Р, натрий, калций и магнезий.

Сушените сини сливи подобряват въглехидратната обмяна, премахват чувството на тревога, повишават устойчивостта на организма към стресови ситуации.

Рейтинг

5 3
4 7
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Нели
Нели
27.03.2013 16:47
Съгласна съм, че са полезни, но замисляли ли сте се какви химии се използват, за да ги "изсушат". Някъде бях чела, че вредата от тях е по-голяма от ползата.
1
0
Деси
Деси
29.09.2012 02:44
Много приятна и полезна статия.
0
0
Ивета
Ивета
25.02.2012 14:02
Напьлно сьм сьгласна с информацията за сушените плодове,всяка сутрин закусвам със сушени кайсии и сушени смокини и са по-засищащи от сандвич и по-полезни.
0
1