Лимони и бременност

Лимони

Яденето на лимони по време на бременност има множество предимства. В лимона се съдържат много витамини, минерали и други хранителни вещества. В един средно голям лимон има само 17 калории и почти никакви мазнини, като същевременно той е богат на много витамини и минерали. Някои от тях са калций, фолиева киселина, фосфор, магнезий, мед, манган, витамин В6 и рибофлавин. Той е един от най-добрите източници на витамин С. С яденето на лимони през бременността може да бъдете сигурни, че сте поели тези хранителни вещества.

Въпреки че неговото използване срещу сутрешното гадене не е научно доказано, хапването на лимон е един от начините за справяне с него. Изяжте един резен лимон сутрин или просто се възползвайте от неговия аромат и можете значително да намалите досадното гадене.

Докато в началото на вашата бременност лимонът може да ви помогне да се справите с гаденето, то през втората половина от нея, когато повечето жени страдат от досадните и неприятни киселини в стомаха, яденето на лимон може да обостри тези симптоми. За това, ако имате киселини в стомаха през този период ограничете лимоните и другите цитрусови плодове, който имат същия ефект.

Лимонов Сок

Лимонената киселина може да повреди емайла на вашите зъби и то особено по време на бременност, когато те са застрашени от разваляне. За това избягвайте яденето на големи количества лимон. Похапвайте го с нещо друго или го добавяйте съм чая или водата си.

Лечението на общи заболявания по време на бременност могат да бъдат трудни, защото приема на лекарства е строго ограничен през това време. За това лимонът може да ни бъде полезен. Използван като естествено лекарство той може да ни помогне при възпалено гърло и хрема. Разтворен сок от лимон и мед в хладка вода, облекчават болките в гърлото, а няколко капки лимонов сок, добавени в солена вода-хремата.

Яденето на лимон доставя на организъма ви витамин С, който спомага развитието на мускулите и клетките на вашето бебе. Хубаво е да пиете по чаша домашна лимонада по време на бременността си, това е един естествен източник на фолиева киселина, която предпазва плода от вродени дефекти.

Много бременни жени получават недостиг на желязо, поради увеличения обем на кръвта през този период. Фолиевата киселина спомага на организъма да абсорбира желязото от храните и пренталните витамини, така че да не се превръща в дефицит.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати