Какво представлява печенето в плик

Какво представлява печенето в плик
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Пликовете за печене са направени от специално тънко и прозрачно полиетиленово фолио. Можете да си ги намерите в по-големите магазини и се продават в пакетчета с различни бройки.

Едно от най-големите предимства на пликовете за печене е, че след това не бива да търкате тави, защото ястието се слага в плика и след това в тавата. Така само ще изплакнете тавата, което много ще ви улесни.

Принципът на печене в плик е много лесен, нарязвате продуктите, които искате да приготвяте, слагате им подправки и поставяте в плика.

Вода не е необходима, ако решите можете да сложите съвсем малко. Можете да сложите много малко мазнина, но като цяло при печене в плик не бива да се слагат мазнини и олио.

Когато сложите всички продукти просто завържете плика и му направете няколко малки дупчици, за да не се спука при печенето. Храната става много ароматна и вкусна, задушава се, а месото става крехко.

В плик бихте могли да печете каквото пожелаете – риба, различни зеленчуци, месо. Една от най-честите употреби на тези пликове е за пиле в плик с картофи. Това неслучайно е така, защото ястието се получава много добре.

Тук не трябва да добавяте никаква вода, защото пилето и картофите ще си пуснат. Нарязвате пилето и картофите, овкусявате ги и слагате всичко в плика. Печете на предварително загрята фурна. Тъй като пликовете са прозрачни, лесно ще разберете кога храната е готова.

Взависимост от вида на яденето можете да прибавите сметана, бяло вино или бира, с която да полеете ястието. Хубавото при тези пликове е, че храната се задушава и всички аромати и миризми се запазват.

Подправките, които можете да използвате са същите и при обикновеното печене на фурна, така че не е притеснявайте да използвате тези пликове, защото храната ще стане вкусна и сочна.

Времето за печене на продуктите не се променя. Действайте смело и експериментирайте с тези пликове, зарадвайте и изненадайте с нещо вкусно своето семейство.

Рейтинг

5 8
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Потребител#173128
Много обичам да чета глупости в коментарите от хора, които не могат да се обосноват и изсмукват теории от пръстите си.... учили/недоучили както обичам да казвам. Поне се въздържайте от коментари, че ви се смеят хората. :)
8
1
Веселина Константинова
Ястието става вкусно, но не съм се замисляла за вредата от найлона.
0
0
Слънчоглед
Слънчоглед
06.10.2013 07:05
Така е, термична обработка в пластмаса е ужасно вредна. Аз алуминиево фолио избягвам да ползвам, да не говорим за найлони. Хора, печете си храната нормално. Десет минути спестени от мързел да измиете тавата ви коства здравето, ден след ден.
10
4
Емил
Емил
22.04.2013 18:20
Не приемам напълно печенето в пликове по простата причина, че пластмасата е последното, до което трябва да се докосва храната, особено при термичната й обработка...
9
3
Благой
Благой
30.03.2013 10:44
Тези пликове са толкова вредни,не винаги вкусната храна е полезна.
9
4