Хиляда тона оранжерийни краставици със сертификат у нас

Хиляда тона оранжерийни краставици със сертификат у нас
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

100 тона оранжерийни краставици са сертифицирани до момента от Инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци от Българската агенция по безопасност на храните.

Този месец инспекторите започнаха проверки на български производители на плодове и зеленчуци.

Стана ясно, че оранжерийните краставици родно производство са с много висок клас на качество и добри вкусови показатели, отговарящо на продуктовите спецификации или с други думи, на българските стандарти.

Сертифицирането протича по Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в страната ни чрез специфично подпомагане по реда на Наредба № 2 от 21 февруари 2011 г.

Наредбата е за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане.

Съгласно Наредбата се следи именно контрола върху съответствието на качеството на пресните плодове и зеленчуци: домати, краставици, пипер, полско и оранжерийно производство, ябълки, череши, праскови, включително нектарини, кайсии включително зарзали, с продуктовите спецификации, одобрени със заповед на министъра на земеделието и храните.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати