Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Всеки продукт, който слагаме във фризера, е годен за употреба само за известно време. Много хора бъркат, като държат с години пакети с месо и зеленчуци във фризера, без да знаят, че те вече не са годни за ядене. Много от продуктите се развалят или губят полезните си хранителни свойства, след като престоят повече време във фризера.

Бекон и меки салами се съхраняват във фризера не повече от два месеца. Готовите храни като мусака и супи се съхраняват максимум два месеца и половина.

Готови ястия с месо могат да се съхранят във фризер четири месеца, а сурово телешко и свинско месо – не повече от дванадесет месеца. Сурова кайма се съхранява четири месеца, сурово пиле – дванадесет месеца.

Сурово пилешко месо се съхранява девет месеца, а готвено пиле – четири месеца. Сурово агнешко месо може да стои във фризера десет месеца, необработени термично гъби – десет месеца.

Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Заешкото месо също може да стои десет месеца във фризера, а кравето масло – три месеца. Същият срок важи и за съхранението на мляко и сметана.

Дробчета, сърца и други субпродукти се препоръчва да се съхраняват не повече от два месеца във фризер. Шунка може да стои четири месеца.

Колко време да съхраняваме продуктите във фризер

Топлопушената риба може да престои един месец, а студенопушената – петнадесет дни. Рибата не трябва да се съхранява повече от един месец във фризера, ако е прясна, а ако е била замразена, когато сте я купили, не повече от четири месеца.

Животинските мазнини може да престоят във фризера една година, а маргаринът – не повече от четири месеца. Зеленчуците могат да престоят десет месеца.

След като извадите продуктите от фризера, ако те имат така наречените ледени изгаряния – ръбовете им са с променена структура, просто ги изрежете и ги използвайте за готвене. Ако някой продукт след размразяване мирише съмнително, направо го изхвърлете.

5 4
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Маргаритка
Маргаритка
22.09.2013 16:50
много полезна информация
1
1