gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Как да се откажа от сладкото

Как да се откажа от сладкото

Отказване на сладко

Има хора, които буквално не могат без сладко. Ако нямат подръка шоколад или друго десертче, те посягат, без да се замислят, към захарницата.

Но прекаляването със сладко може да доведе до проблеми със вашето здраве и на първо място това е наднорменото тегло. Лесно можете да се откажете от сладкото, ако спазвате няколко правила.

Сладкото е тестеното са въглехидрати, които при попадането си в организма се превръщат в глюкоза. Това повишава нивото на кръвна захар и организмът се опитва да я намали, като изработва инсулин.

Това предизвиква у вас желанието за поредна доза сладко. Този затворен кръг може все пак да бъде преодолян, стига да поискате.

Обикновено човек посяга към сладкото, за да успокои нервите си. Ендорфини, които се образуват при консумация на сладко, успокояват нервите.

За да не ви изненада желанието за сладко, трябва да сте подготвени за него. Така ще се предпазите от момента, в който ще поискате да погълнете цяла кутия бонбони.

тънка талия със зеленчуци

Един от начините, които, колкото и да е странно, действат, е да си пуснете интересен позитивен филм, когато усетите, че ви се яде сладко. Хапнете малко зеленчуци, за да заситите глада си.

Друг нестандартен начин за преодоляването на желанието да хапнете нещо сладко е да застанете срещу огледало. Най-добре е, ако сте си вкъщи, да се съблечете.

Когато видите, че сте понатрупали някое и друго килце, ще се откажете от желанието си да хапнете нещо сладко, което ще увеличи теглото ви още повече.

За да не мислите постоянно за сладко, трябва да закусите добре. Не яжте никога сладко за закуска, наблегнете на пълнозърнест хляб или макарони, сварени яйца, месо, някакъв плод.

За да не ви се иска сладко, не допускайте рязко огладняване. Така нивото на кръвната ви захар ще се поддържа в норма през целия ден. Когато все пак ви се прииска да хапнете нещо сладко, изяжте шепа сушени плодове.

Но дори да сте се отказали завинаги от сладкото, за да не вреди на фигурата ви, можете да си позволите парченце торта или няколко сладки от време на време. Това няма да ви навреди, тъй като ще е изключение от менюто ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
zaz_vida
zaz_vida
09.02.2014 19:19
Искате да кажете, че цяла нация е обречена? Да, ама не - тя и до сега си я има и 80% от храната им е сладка, от които само 10-20% плодове, и останалите 20% до 100 е солена, кисела и др. храна!
Хайде спрете се с фалшивите публикации, и се придържайте към публикуването на рецепти - все пак сайта ви е точно за това, а не за реклами и други подобни неща!!!
2
0
kilara
kilara
30.10.2013 20:24
Напълно е вярно !
1
2