Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Как да се откажем от сладкото

Как да се откажем от сладкото

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Ядене на Сладко

Отнема около седем дни, за да се преборим с пристрастеността към сладкото. Това не означава, че желанието ще изчезне, но силното пристрастяване ще намалее. Можете да отвикнете постепенно или отведнъж. Изборът е ваш – изберете начина, който най-добре работи за вас.

За да отвикнете постепенно, яжте пресни и изсушени плодове вместо сладки – въпреки че те съдържат естествени захари, плодовете са по-здравословен избор, тъй като съдържат витамини, минерали и фибри. Не е проблем първоначално да приемате по-големи количества.

Правило за десертите. Първа седмица – най-много веднъж дневно. Втора седмица – два пъти седмично. Трета седмица – веднъж седмично. Създайте си ваше правило поне половината пъти да хапвате суров плод.

Опитайте стевия – естествена алтернатива на захарта, тя подхранва панкреаса и не съдържа калории. Стевия е билков екстракт от листата на Стевия Ребаудиана, за който се знае, че регулира кръвната захар и кръвното налягане.

Не пропускайте хранения – когато пропуснете редовното си хранене, предизвиквате глад в организма си и ще изядете каквото и да е, за да възстановите нормалното си ниво на кръвна захар.

Кекс

Вместо сода, лимонада и студен чай – направете си лимонада и студен чай със стевия. Ако ви липсва жуженето от газираното, добавете газирана минерална вода. Когато сте на парти или в бар – консумирайте газирана вода с лимон.

Не дръжте сладки в шкафовете или хладилника – прекалено изкушаващо е. Когато желанието е прекалено силно – излезте на разходка. Апетитът на атлетите за сладко намалява след упражнения за сметка на този за солена храна.

Проверявайте етикетите за скрити захари и захари под друго име. Скрити захари има в много продукти – доматен сос, печен боб, пакетирани храни, дъвка, мента, салами и други меса за сандвичи.

Захарта се съдържа в много подсладители – царевичен сироп, декстрин, декстроза, фруктоза, концентрат от плодов сок, високофруктозен царевичен сироп, галактоза, глюкоза, мед, хидрогинирано нишесте, захарна малтоза, лактоза, манитол, кленов сироп, меласа, многовалентен алкохол, сорго, захароза, сорбитол и ксилитол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ружа
ружа
17.04.2013 23:32
Малко повече богати на хром храни :
0
0
А.Гоцева
А.Гоцева
17.04.2013 20:40
Аз пък знам по-бърз и изпитан начин. След няколко дни, в които обядвах с по една чаша залята с гореща вода овесени ядки / слагах си и сирене понякога/ установих, че не изпитвам желание за никакво сладко.
0
0