gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Еднообразната храна ни води до нервен срив

Еднообразната храна ни води до нервен срив

Еднообразно хранене

Израелски изследователи установиха, че консумацията на твърде еднообразна храна или безвкусна храна може да ни доведе до психично разстройство или тежък нервен шок.

На базата на проведеното изследване, учените стигнали до извод, че приемът на безвкусна храна може да повлия негативно върху емоционалното състояние и да направи хората апатични към всичко останало. Най-леката последица от това е хроничната умора.

Хранене с продукти, които не са любими на човек и строгата диета могат да бъдат много вредни, не само за физическото, но и за психическото състояние.

Освен всички негативни последици, еднообразното хранене може да доведе до автоматична консумация на храна с единствена цел – засищане, което от своя страна причинява затлъстяване.

Лошо хранене

Проучванията сочат, че 30% от депресираните хора всъщност страдат и от наднормени килограми. Жертвите на психическите проблеми са най-вече жени, които подлагат своето тяло на изтощителни и тежки диети.

Резултатът от това е лишаване на мозъка от важните хранителни вещества, поради което той изпраща сигнали за напрежение и безпокойство към тялото. Така постепенно човекът започва да се чувства нещастен, неудовлетворен и силно раздразнителен.

Изводът е не подлагайте тялото си на тежки изпитания, свързани с храненето. Консумирайте разнообразна храна, която набавя всички необходими вещества на организма и най-важното – вслушвайте се в сигналите, които вашето тялото ви изпраща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати