Японски ресторант глобява за неизядена храна

Японска храна

Заведението Hachikyo се намира в административния център на префектура Хокайдо - град Сапоро. В него се предлагат главно морска храна и деликатеси.

Изненада за всеки клиент обаче, който не е довършил сервираното му ястие, е добавената към сметката глоба за това.

"Усещането е като да си дете отново. Но вместо да бъдеш лишен от десерта си, затова че не си си "облизал" чинията с основното ястие, просто си тръгваш с изтънял портфейл" – това казва блогърът Мидори Йокохама, решил да сподели с потребителите изключителната странност на този ресторант. Той е и изключително редовен посетител на ресторанта.

Суши

Обяснението на управителите обаче успокоява страстите на разгорещените коментари, които съобщението предизвиква. Тази кауза е благородна, тъй като събраните средства се дават на рибарите, които снабдяват ресторанта с риба. По този начин те им благодарят, тъй като условията на труд са изключително трудни и опасни. Не рядко дори тази професия коства и живота на рибарите.

Когато клиент влезе в ресторанта, незабавно бива предупреден за грозящата го опасност. Изключително интересно става, когато някой си поръча ястието "Tsukko Meshi" - ориз с хайвер от сьомга. Ако клиента остави и едно зрънце, подлежи на глоба, или както се изразяват там, трябва да направи дарение.

Глоби за неизядена храна

Размерът на исканата сума не се съобщава, но очевидно рядко някой оставя нещо в чинията си.

Подобни странности вече не са рядкост. Преди време излезе информация за ресторант във Вашингтон, където собственикът решил да даде отстъпка от цената на вечерята на семейство за това, че децата му били възпитани.

Когато семейството на Лаура Кинг получава сметката си в Sogno Di Vino, малък италиански ресторант в Пълсбо, Вашингтон, забелязва нещо невиждано до момента - отстъпка за "добре възпитани деца". Освен нея, децата получават и безплатен сладолед.

Собственикът обяснява, че отстъпката не е политика на заведението, въпреки че се опитва да възнагради доброто поведение, когато го вижда.

Той често предлага безплатни десерти на подобни семействата, но това е първият път, когато жестът му включва и намаляване на сметката.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
09.04.2013 18:44
Идеята не е нова, но чак до последното зрънце!?!
0
0