gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»С какви храни и ястия да поднесем Каберне

С какви храни и ястия да поднесем Каберне

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Каберне
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
Виж ››

Съчетаването на виното и храните е много важно, тъй като не бива вкусът на ястията да потиска аромата и вкуса на виното, както не трябва да се случва и обратното.

Много е важна температурата на виното, тъй като ако то е прекалено охладено, не отваря аромата си, а ако е прекалено топло, не е достатъчно приятно на вкус.

За да охладите виното, не използвайте хладилник, а кофичка със студена вода, а за да го загреете, не използвайте печка или радиатор, а просто го оставете за около час на стайна температура.

Сорт каберне

Каберне създава неповторими вкусови усещания в съчетание с добре подбрани храни и ястия, които могат да са сложни и с много съставки или пък с един единствен вкус като сирена.

Кабернето добре се съчетава с печена риба, както и риба със сос, а също така със студени месни предястия и с пиле на грил. Дивечът също добре се съчетава с това великолепно вино.

Печеното или задушено телешко месо също е подходящо за съчетаване с Каберне. Това вино се съчетава много добре с агнешко, както и с вкусни сочни стекове.

Кабернето не е подходящо за съчетаване с меса, които са приготвени в сос с прекалено много екзотични подправки – те могат да потиснат аромата и вкуса на виното.

Телешко

Свинското месо – печено, пържено или задушено, също е много подходящо за съчетаване с Каберне. Месо, приготвено на барбекю, се комбинира успешно с това вино. Пуешките специалитети също много добре се съчетават с Каберне.

Кабернето се съчетава добре и със сирена с благородна синя плесен, които не потискат аромата му, а напротив – позволяват му да се разкрие изцяло.

Кабернето се съчетава и с различни видове мазни сирена, а също така и с италиански специалитети като лазаня с много сос или различни видове паста със сметанов сос и обилно използване на сирена при приготвянето му.

Сиренето Чедър също добре се съчетава с аромата и вкуса на Каберне. Това вино е много подходящо и в съчетание с натурален шоколад. Това интересно съчетание позволява на виното да разкрие изцяло аромата и вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати