gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Разград разпъва рекордно дълга софра

Разград разпъва рекордно дълга софра

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121293
Маса с Месо
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Разград ще кандидатства за Книгата на балканските рекорди с гигантска софра, която ще разпънат в началото на юли в местността Пчелина, възстановявайки сцена от филма Време разделно.

Дължината ще бъде 450 метра и се очаква около традиционната трапеза да се съберат 1500 гости.

Валентин Димов, който е председател на сдружение Лудогорие, е инициатор на фолклорния събор, които ще се състои за трета поредна година в града.

Тази година фолклорният събор в Разград ще възстанови популярна сцена от филма Време разделно, като се подредят 5 софри, припомнящи сватбата на Манол и Елица от популярната лента.

На огромната разградска софра също ще се състои сватбена церемония, като отец Иван от Нови хан ще венчае влюбените Виктория и Денислав от град Силистра.

Организаторите съобщават, че на сватбения ден ще присъстват и всички деца от приюта на отец Иван.

Рекордното дългата софра, кандидатстваща за Книгата на балканските рекорди, ще побере 12 чевермета, 7 казана боб, 200 пити хляб и 100 килограма сирене, като гозбите ще бъдат приготвени от популярния телевизионен готвач Иван Звездев.

Българска Кухня

От занаятчийската камара ще осигурят 1000 глинени купи и паници и още толкова дървени лъжици за гостите.

Гостите на фестивала ще бъдат забавлявани от 120 фолклорни състава.

Сергиите ще бъдат разпънати от колеги на младоженците Виктория и Денислав, които се занимават с традиционни български занаяти. Виктория работи като дърворезбар, а Денислав е майстор на ножове.

В най-щастливия ден за влюбените ще присъстват 80 техни близки и приятели.

Организаторите обещават всички екстри на фестивала в Разград да бъдат безплатни, като канят всички желаещи на огромната софра.

Десетки големи и малки фирми от Разград спонсорират атракционното събитие, което се очаква да събере хиляди хора в града.

От сдружение Пчелина казват, че ще опънат два палаткови лагера в местността за хората, които не успеят да си резервират стая в хотел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати