gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»От ЕС инвестират в българската лютеница

От ЕС инвестират в българската лютеница

Българска лютеница

От Европейския съюз отпускат 1.85 милиона евро за реклама на българската лютеница. Кампанията ще бъде проведена под надслов Освободете европейския вкус.

От Държавен фонд Земеделие и Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България са отпуснали още 1.85 милиона евро, така че общата сума за рекламната кампания е 3.7 милиона евро.

30% от тези пари идват от Държавния фонд, а 20% - от Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. Останалите 50% са инвестирани от Европейския съюз.

Преди това от фонда отпуснаха 1.7 милиона лева на българските производители, за да рекламират продукцията си в чужбина.

Лютеница

Освен лютеницата Държавен фонд Земеделие са включили и други емблематични български продуктимлечни продукти, зеленчуци, плодове, яйца и вино.

Българските продукти ще бъда рекламирани на европейските пазари 3 години. Договорът за реклама вече е подписан.

Целта на кампанията е да увеличи потреблението на българска лютеница, както и на останалите традиционни продукти за нашата кухня, от европейците на запад и жителите на Обединените арабски емирства. Българските производители дори планират техните реклами да се излъчват и в Русия, Китай, Австралия.

На Асоциацията на земеделските производители в България ще бъдат отпуснати 500 000 лева за реклама на българските яйца в Гърция и Румъния.

Череши

За реклама на млечните продукти са инвестирани 420 000 лева. С тази пари ще се организират PR събития, телевизионни реклами и семинари. Парите вече са насочени към Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Националният съюз на градинарите в България ще получи над 340 000 лева за промотирането пресни череши в Русия. Парите ще се използват за изработването на реклами в електронни, социални и печатни медии. Част от тях ще бъдат насочени и към създаване на аудиосъобщения в московското метро, както и към създаването на продуктови презентации.

Лозаро-винарската камара Тракия ще получи 340 000 лева за популяризирането на българското вино в Русия и Китай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати