Правилно хранене по време на лятната почивка
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Правилно хранене по време на лятната почивка

Правилно хранене по време на лятната почивка

Хранене
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

Цяла година лишения и диети и ето я отпуската – най-голямото изпитание на хранителния ни режим. Сравнително еднообразният начин на живот през останалата част от годината прави значително по-лесно изпълняването на хранителния режим.

За да продължим да се храним правилно по време и на почивката, има няколко правила, които можем да спазваме. Хубавото на тези правила е, че всеки сам решава за себе си доколко е готов да направи компромис.

- Вероятно в т.нар. списък със забранени храни са включени вашите най-любими изкушения, на които трудно устоявате, но пък които са изключително вредни.

Това, което можете да направите, за да улесните положението си, е да направите малко разместване в списъка – допуснете един два от тези продукти в менюто си.

Разбира се, това не значи да ядете само тях, но все пак, ако минете покрай сладкарница, например, може да си позволите едно парче сладкиш;

- Може би си мислите, че веднъж прекрачите ли тази граница, трудно ще се върнете назад. Но пък здравословното и правилно хранене се практикува изключително трудно по време на почивка, особено ако сте на място, където отивате за първи път.

Почивка

Бъдете открити пред себе си – трудно ще издържите, без да се поддадете. Затова не търсете извинения да хапнете от бързото хранене, а намерете правилния начин за прекрачване на правилата;

- Посещавайки Италия, няма начин да не опитате спагети или пица, но можете да го направите без вина – хапнете от тях на обед, а вечерта консумирайте позволените за вашия режим храни.

По този начин ще успеете напълно да се потопите в атмосферата на градовете, които посещавате, и едновременно с това ще се храните правилно и съобразно вашия режим;

- За да ви бъде още по-лесно, най-добре би било, ако предварително проучите мястото, където отивате. Чрез интернет можете съвсем лесно да проверите какви заведения има в близост до вашия хотел и да си подберете ресторантите, където предлагат храни по ваш вкус;

- Залагайте на повече плодове и много вода и не посягайте твърде често към газирани напитки и алкохол. Не на последно място, хубавата ви фигура няма да се промени, ако се наслаждавате и на атракциите, които има на избраното от вас място. Тъй като през лятото обикновено е време за море, можете да опитате плуване, водно колело, водни ски и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати