gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Месото ни действа като кърма

Месото ни действа като кърма

Месото ни действа като кърма

Балансираното хранене е най-подходящият вариант за нашия организъм, но дали знаем какво ни носи всяка хапка храна, която поставяме в устата си.

Ясно е, че освен за задоволяване на физиологичната нужда глад различните хранителни продукти съдържат необходими и незаменими за човек вещества.

Последни изследвания на специалисти по храненето са категорични, че вторият най-подходящ за човешкия организъм продукт след кърмата е месото. И по-точно съдържащите се в него белтъчини.

Месото ни действа като кърма

Белтъчините на месните продукти, яйцата и млякото ни доставят аминокиселини, които са много близки до аминокиселините, влизащи в състава на органите и тъканите на човека.

Поради тази причина чистото месо и вариациите, под които то се продава в магазините са най-полезни за организма ни.

Диетолозите са категорични, че замяната на животинските белтъчини с растителни не е оптимално полезният вариант при балансирано и рационално изготвяне на дневното ни меню.

На организма са нужни и двете в равна степен, за да функционира правилно и пълноценно.

Изключването им от хранителния ни режим дори за кратко време води до сериозни нарушения с обмяната на веществата и необратими патологични процеси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Чесънчо
Чесънчо
22.06.2015 13:55
Да поцоцаме чужда мъртва плът тогава, за здраве. :B
2
0
мимс
мимс
18.10.2013 13:41
по голяма глупост скоро не бх чела, това платена реклама ли е ??
2
0
Юнона
Юнона
22.06.2015 14:14
Разбира се, че е платена реклама :) При непрестанно растящия брой на осъзнати хора месодобивът е пред криза. Никога в своята история човекът не е ял толкова много месо, колкото през последните 40-50 години. И никога не е бил толкова болен. Може и да е полезно месото, но не и ежедневно, а какво остава за няколко пъти дневно! Да си спомним неделното печено някога, да си спомним 200-те постни дни, които препоръчва нашият християнски календар. И истината става ясна. Е, не е удобна, но истината рядко е удобна. И никога на всички :)
2
0