gotvach.bg»Статии»Двор и Градина»Умна домашна градинка за мързеливи граждани

Умна домашна градинка за мързеливи граждани

Умна Градина
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Луксозно порцеланово правоъгълно плато - 42 см
25.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Специално за всички хора, които нямат възможност да си купят къща с голяма градина, в която да отглеждат вкусни екологични чисти зеленчуци, или пък такива, които са по-мързеливи, финландска компания е измислила умна домашна градинка.

Голямата градина изисква толкова много работа, а понякога човек няма необходимото свободно време. Именно за тези хора е измислена и домашната градина. Тя е наречена Плантация и е наследник на Умна градина, която също е изобретение на финландската фирма Plantui.

Изобретателите подчертават, че Плантация има много повече възможности от своята предшественичка. В Умна градина е възможно да се отглеждат единствено подправки, но в новата градинка могат да се произвеждат по-едри зеленчукови продукти, каквито са доматите, краставиците, чушките и пр.

Общото и между двете изобретения на финландската компания е, че и двете функционират без почва – те притежават т.нар. система за интелигентно осветление и напояване.

Умна домашна градина

От Plantui предлагат не само иновационните градинки – от компанията могат да бъдат закупени и 16 различни вида растения, които се отглеждат в специални капсули.

Те пристигат при купувачите с предварително изчислена доза от нужните им хранителни вещества. Новата версия на градината няма да заема голямо място в дома ви – диаметърът на Плантация е едва 45 сантиметра, а височината може да се регулира – от 28 до 200 см, съобщават от фирмата.

Финландците не пропускат да се похвалят още, че градинката работи и с разумно количество ток, което, освен всичко останало, я прави и доста икономична.

И ако си мислите, че това не е за вас и едва ли ще можете да се занимаете с производството на каквото и да било зеленчуково растение, от университета Джон Хопкинс твърдят, че колкото повече усилие полагаме за набавянето на храна, толкова по-вкусна ни е тя.

Ръководител на изследването е Александър Джонсън, който е категоричен, че усилието подобрява значително вкуса на храната, но на учените все още не е ясно каква е причината за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
18.01.2016 12:01
Поредните изкуствено произведени продукти.
0
0