С 13 кила отгоре след наливане с кола за 1 месец
Overconsumption of Coke for 1 Month Led to 23 Lbs. of Weight Gain
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»С 13 кила отгоре след наливане с кола за 1 месец

С 13 кила отгоре след наливане с кола за 1 месец

Пиене на Кола
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
52.00 лв.
Виж ››

50-годишният Джордж Приор от Лос Анджелис е един обикновен американец, който обаче наскоро се сблъсква с дилема. Той и семейството му, както почти всички американци, редовно консумират кола.

С всеки изминал ден обаче той се сблъсква с все по-обезпокоителните информации за вредите от тази напитка. Поради това решава да се подложи на тест.

Джордж Приор си налага да поема по 10 кенчета Кола дневно в продължение на 30 дни. Това, както се е и очаквало, се отразило пагубно на организма му. За периода от един месец той наддал с почти 13 кг, а кръвното му налягане скочило до опасното 145/96.

Във видео дневника, който Джордж водел по време на експеримента, той споделя, че изпитвал непреодолимо желание за сладко. И това се случва, въпреки че е приемал по 350 грама захар на ден от Колата.

Джордж споделя, че се е подложил на това изпитание, за да покаже на повече хора колко много захар консумират и колко нездравословна е тя. Освен това казва, че никога не би повторил опита си.

Дебел Стомах

По-рано през 2014 година Световната здравна организация посъветва хората да намалят наполовина количеството на захарта, което консумират ежедневно. Добре е хората да са запознати с това колко е вредна захарта за здравето им.

Захарта причинява редица неразположения в организма като рязкото спадане на глюкозата в кръвта. Тя увеличава риска от затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови заболявания и влияе негативно на имунната система.

Малцина знаят, че честата консумация на храни с високо съдържание на захар води до дефицит на хром, а процесите на остаряване се ускоряват. И това са само малка част от вредите, които тя причинява.

За вредите от кока-кола се говори непрестанно. Те се обуславят най-вече от големите количества захар в нея. Прекомерната и употреба, както и тази на останалите газирани напитки, води до необратими последствия върху организма ни.

Освен всичко друго, в колата се съдържа и аспартам, за който се знае, че е канцерогенен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марина
Марина
01.04.2016 19:02
Да, да, наливайте се още с кола.. Не знам само как не са му се разградили вътрешностите...
0
0