gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при покупката и избора на микровълнова

Съвети при покупката и избора на микровълнова

Микровълнова
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
32.00 лв.
Виж ››

В наши дни изборът на каквото и да било на пазара е изключително труден. Огромен е изборът сред качествените стоки и още по-голям е сред некачествените. Поради това, когато избираме даден уред или продукт, трябва да имаме предвид редица особености.

Изборът на микровълнова фурна често затруднява домакините. За да избегнете първоначалния шок от изобилието, имайте предвид трите основни фактора - функционалност, удобство и цена. Освен това се съобразете и с всички останали особености:

Къде ще сложите микровълновата печка?

Изберете мястото, след което вземете точните му размери - ширина, дължина и дълбочина. Имайте предвид, че микровълновата изисква малко повече пространство от двете страни. Отбележете и как искате да се отваря вратата, тъй като ако мястото ви е малко, то ще трябва да заложите на микровълнова, чиято врата се отваря нагоре.

Кухня

Ако пък тепърва обзавеждате апартамент, може да помислите за вградена микровълновата. Предимството на вградените уреди изобщо е, че пространство с което разполагате може да се използва максимално и рационално.

Съобразете се с височината, на която ще поставите уреда така, че да може всички необходими кабели и съоръжения да пасват. Ако имате деца, то нека тя да е на височина, недостъпна за тях.

Каква ще е ролята на микровълновата печка?

Тук трябва да прецените дали този уред ще се използва само за претопляне или за готвене. От това зависи вместимостта на уреда, който ще търсите. Така например, ако ще готвите ястия, то микровълновата трябва да е по-голяма от стандартните.

За препоръчване е и микровълнова с грил. За тези с малко домакинство, които предпочитат да готвят единствено в микровълнова пък има разработени комбинирани варианти. В тях може лесно да се приготвя всякаква храна, но в по-малки количества.

Мъж пред Микровълнова

Параметри

Цената, марката, дизайнът и мощността са нещата, с които трябва да се съобразите. Най-важният елемент е мощността. Тя се мери във ватове и колкото повече са те, толкова по-бързо ще се сготви ястието.

Тук трябва да се съобразите с това за какво най-често ще се използва микровълновата. Ако ще я използвате само за претопляне например, то не купувайте прекалено мощна и съответно прекалено скъпа.

Следват неща, като дали фурната е с покритие от неръждаема стомана, дали тавичката може да се вади или не, дали микровълновата има дисплей и как се използва, дали има предварително програмирани режими или не, ключалка за малки деца, възможност за препичане на ястието, предварително програмирани режими, готвене според грамажа, сензори, които я изключват, когато ястието е готово.

С всичко това е добре да съобразите преди да я купите. За тази информация е най-добре да се обърнете към персонала в магазина, който най-добре ще разясни всички неясноти около уреда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати