gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Майкъл Киарело

Великите готвачи: Майкъл Киарело

Майкъл Киарело
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

С кариера, дълга повече от 30 години, Майкъл Киарело е един от най-обичаните готвачи в САЩ. В допълнение към своите кулинарни отличия, майстор-готвачът е съвършен винопроизводител, забележителен автор, неподправен телевизионен водещ и създател на един определен начин на живот в Напа, Калифорния.

Киарело, видно от фамилията, е потомък на италиански емигранти и с типичния си финес присажда италианското dolce vita сред щедростта, слънцето и лозята на Калифорния.

Долината Напа се превръща в истинска райска градина под грижите на Майкъл Киарело, който почита традициите, използва изпитани рецепти и местни продукти, готви и живее според сезоните. Най-важно за него, разбира се, е настроението.

Главният готвач и собственик на ресторанта Napa Valley Botteg се характеризира със средиземноморски стил на готвене, вдъхновен от южните си италиански корени.

Той е автор на шест възхвалявани готварски книги, а освен това е създател на марката Napa Style, която включва както специализирани храни, така и кухненска посуда и аксесоари за дома.

В пленителния свят на италианската кулинария има толкова рецепти, колкото и техни вариации. Всеки регион се гордее със своите открития, а знайни и незнайни автори са ги модифицирали взависимост от вкусовете и възможностите си.

И като става въпрос за авторски интерпретации на класически италиански рецепти, Майкъл Киарело е прочут сред критиката със зашеметяващото си песто дженовезе, истинският символ на италианската кулинария.

Майкъл Киарело, който е родом от Калабрия твърди, че песто е техника на приготвяне, а не конкретна рецепта и пропорции на продуктите.

В готварското си шоу знаменитият майстор-готвач представя храната по оригинален и неочакван начин, като отделя специално внимание и на виното, което я придружава.

Не е изключено да видите пържена риба, сервирана върху вестник, но по един изключително чаровен начин, който подсказва за освободеност и лекота. Един от водещите принципи на Майкъл Киарело е, че ако човек не помни какво е ял вчера, значи е било фаст фууд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати