gotvach.bg»Статии»Любопитно»Знаете ли колко дебели сте всъщност?

Знаете ли колко дебели сте всъщност?

Телосложение
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
Виж ››

Интересна инициатива са започнали от британското издание The Guardian – на интернет страницата си са пуснали тест, чрез който всеки може да провери дали човек правилно определя телосложението си.

Основният въпрос, който задават от изданието, е Знаете ли колко сте дебели всъщност? (Do you know how fat are you? ). Всеки желаещ трябва направи избор между пет човешки фигури – започва се със съвсем слаба фигура, а последната е наречена нездраво дебела.

След като избере една от петте фигури, човек трябва да посочи каква е височината му и колко килограма тежи. Освен това трябва да се отбележи и полът, а няколко секунди по-късно системата информира дали човекът е успял да прецени правилно към коя от петте групи принадлежи.

От изданието са нарекли са своята идея Кризата на охранеността (The Obesity Crisis). Основната цел на тази инициатива е да се провери дали хората са наясно колко всъщност тежат и как изглеждат телата им.

затлъстяване

Мъжете и жените са еднакво вманиачени, когато става дума за килограми, посочва се в британско изследване. Оказва се, че 50 на сто от британските мъже признават, че искат да отслабнат и спазват различни режими, за да влязат в идеалната форма. Една четвърт от тези господа обаче зарязват диетата само след един ден, посочва се още в изследването.

За да постигнат идеалното тегло, мъжете са готови дори да се откажат от някои свои любими дейности – един на всеки трима е споделил, че ще се откаже от гледането на футбол в името на перфектните килограми.

Около една трета от анкетираните мъже признават, че са се опитвали да отслабнат и са предприели средно по три диети в живота си. При 35 на сто от мъжете обаче волята не се оказва достатъчно силна и след кратък период на хранителен режим, те се отказват и започват да се хранят нормално.

Все пак има и отличници, които издържат до последния ден на диетата – 25 процента от тези господа обаче не успяват да задържат постигнатото тегло дълго време.

Основната грешка според експертите е, че хората се вманиачават по тази тема и започват да се ограничават от храната, но не се натоварват физически. Съветът, който дават диетолозите, е диетата да се съчетава с подходящи упражнения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати