Кулинарна обиколка из уличната храна на Корея

Корейска улична храна

Корейците умеят да подчиняват съществуването си на насладата от вкуса. Обикновено изтънченият, съвършен вкус на изисканото блюдо не подлежи на описание.

Чревоугодничеството на тази нация тласка хиляди корейци да се отдават на кулинарен туризъм с посещения в известни ресторанти, предлагащи неподражаеми рецепти - пържоли, накиснати в сок от черница, задушено месо, приготвено по хилядолетна рецепта, натурално кимчи, осолено с морска вода и напълнено с малки стрити рачета.

В градски условия корейците предпочитат неугледния вид на уличните заведения. Там храната се приготвя на метални колички, масите и столовете са пластмасови, но основният мотив и тук е неподражаемият домашен вкус.

Свежите калмари и октоподи са сред най-предпочитаната улична храна в Сеул. Доста вероятно е да помиришете морските дарове преди дори да сте видели количката на уличният продавач. Като цяло, морските дарове са сред предпочитаните улични храни от корейците, независимо по какъв начин са приготвени.

Тези вкусни изкушения обикновено се продават в предварително измерени и запечатани торбички. След като изберете своята порция, търговците ще я препекат още веднъж, за да е топла и хрупкава. Сред най-популярните опции са тези на калмарите, октоподите и дребните риби.

Храна в Корея

Ако не сте сред почитателите на морските дарове, корейците могат да ви предложат още едно улично изкушение – пържени свински крачета. Ястието, известно още като Джокбал, е неизменна част и от редица супи и яхнии.

Токбоки е едно от най-консумираните и емблематично за Корея ястие, първоначално се е приготвяло със специален дресинг от соев сос.

Ако сте в настроение за нещо пикантно, то потърсете сергиите, продаващи теокбоки със сосове, вариращи от леко пикантни до изключително люти. Самото ястие се състои от меки оризови питки, напоени с пикантен сос и се сервира в комбинация с рибни кексчета.

Бопки пък са сред сладките изкушения, предлагани на улицата. Изключително вкусни, тези традиционни корейски бонбони се приготвят от смес на карамелизирана захар и сода за хляб.

Комбинирани, двете съставки създават вкусен и леко набухнал десерт. Обикновено оформен като палачинка, десертът се предлага и под формата на близалка.

Вижте някои страхотни рецепти от корейската кухня: Телешки [ребърца по корейски], Корейски пикантни кюфтета, Карамелизирани плодове по корейски, Пикантни картофи по корейски.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати