Макдоналдс намалява вредните съставки в менютата си

Макдоналдс

Пилешко месо без антибиотици и краве мляко без хормони са част от новите ограничения, които веригата за бързо хранене Макдоналдс ще въведат при хранителните си стоки.

Новината бе оповестена от ръководителя на рекламния отдел в компанията Скот Тейлър, който добави, че промяната ще се извършава постепенно в продължение на следващите 2 години.

От ръководството казват, че ще премахнат пилешкото месо с антибиотици от менютата си, но само онова месо, което е третирано с медикаменти, предназначени за хора, а не за животни.

Забраната ще бъде въведена по препоръка на здравни експерти от САЩ, които са установили, че приемането на антибиотици с месото прави човешкия организъм резистентен към медикаментите.

Според специалистите, когато редовно консумираме пилешко, телешко или свинско, което е третирано с антибиотици, предназначени за хора, лечението ни със същите медикаменти след това ще бъде неефективно.

От Макдоналдс заявиха и че ще ограничат и млякото от крави, които са приемали хормони с храната си. Веригата за бързо хранене е принудена да въведе подобни реформи, тъй като през 2014 година отчете спад при продажбите с 4.6%.

Антибиотици

Тъй като ресторантите им работят по стратегията франчайз, въведените промени ще се отнасят и за обектите на Макдоналдс у нас. Само в САЩ работят 14 000 ресторанта на веригата за бързо хранене.

Заведенията с тази търговска марка по света за малко над 36 000 и ежедневно обслужват по 70 милиона души в 100 страни.

В Русия обаче се заформя истински бунт срещу предлаганите храни в Макдоналдс. В страната настояват от американската верига да работят с типичните руски продукти и да включват в менютата си традиционни руски ястия, ако искат да останат на пазара в Русия.

Има едно условие за съществуването им на нашия пазар – това е работа с нашите суровини, както и принципни промени в културата на хранене – заяви Генадий Онищенко, който е бивш главен санитарен лекар.

Към промяна по отношение на използваните съставки бе призована и друга емблематична американска марка Кока-Кола, предава Риа Новости.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати