gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Най-известните шоколадови фестивали в Европа

Най-известните шоколадови фестивали в Европа

Какао

За някои хора шоколадът е просто сладко изкушение, на което от време на време се отдават. За други той е почти религия, която следват неотлъчно.

И като всяка религия, той заслужава своите чествания, събития, на които завладените от шоколада да се събират, за да споделят общата си страст и да му се насладят в най-изтънчените му форми.

Тези събития са известни сред поклонниците на шоколадовата магия като фестивали на шоколада и се радват на огромен интерес.

Най-известният сред шоколадовите фестивал в Европа се провежда в град Перуджа, Италия. ЕВРОШОКОЛАД се чества за първи път през 1933 г. и скоро се превръща в едно от най-очакваните събития в Европа.

Фестивалът на шоколада в Перуджа трае 9 дни, през които над половим милион посетители дегустират всевъзможни видове шоколадови изкушения.

Всички събития се провеждат на площад Република, Корсо Ванучи, Виа Фани, площад Италия и на терасата на Пазара на желанията. Едно от най-популярните събития в рамките на ЕВРОШОКОЛАД е изложбата на скулптури от шоколад.

Живописният белгийски град Брюж е домакин на Шокомлечния фестивал (Choco-Late Festival), който се провежда през ноември.

Форумът е създаден, за да почете белгийската шоколадова индустрия, която всяка година произвежда повече от 170 000 тона висококачествени шоколади и шоколадови изделия.

Шоколадов влак
Снимка: dpa

Фестивалът в Белгия събира на едно място най-изтъкнатите сладкари, шоколатиери и майстори готвачи, за да гарантира на гостите си незабравима наслада.

Ако сте свободни през март, може да прескочите до Брюксел за ежегодния шоколадов фестивал, който събира хиляди посетители. Гостите на събитието могат да разгледат музея на какаото и шоколада, да разгледат изложба на фигури, изработени от шоколад, както и да дегустират най-различни мостри от него.

Струва си да посетите и най-големият шоколадов фестивал в Германия – ChocolART. Той се провежда през декември в скромното университетско градче Тюбингне, където ще ви изненадат приятно не само с шоколадови деликатеси, но и с картини от шоколад, безплатни дегустации и дори екзотичен шоколадов масаж.

Великобритания е сред държавите, в които се честват най-много фестивали, посветени на шоколада. Такива събития има в градовете Брайтън, Оксфорд, Бристол и Лондон.

Организаторите на тези фестивали са основали дори Клуб на шоколада. Членството в него е безплатно, а членовете му освен общата страст към шоколада, споделят и различни авторски рецепти за шоколадови изкушения.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати