Правилата при пържене на картофки в тиган
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Правилата при пържене на картофки в тиган

Правилата при пържене на картофки в тиган

Пържени картофи
Водоустойчив панер елипса - 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Водоустойчив панер елипса - 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Пържените картофи са една от любимите храни за малки и големи. Леко изстинали, поръсени със сирене, кетчуп и дори без нищо, трудно някой може да устои на вкусното им предизвикателство. Както при всеки вид храна, колкото и да е лесно нейното приготвяне, има няколко трика, с които можете да направите перфектните пържени картофи.

Най-лесно и бързо можете да си приготвите картофи с фритюрник. При липса на такъв има седем златни правила при пържене в тиган, които освен че ще ви гарантират най-вкусните картофи, ще ви помогнат да намалите до минимум нездравословния ефект от пърженето.

1. За да избегнете попиването на голямо количество мазнина, сложете картофите в силно загрята растителна мазнина. След това поставете капак върху тигана, за да се предпазите от пръскащата мазнина.

2. Избягвайте да разбърквате картофите в първите 4 минути, след като ги поставите в тигана. След като се образува златиста коричка, ги обърнете и изчакайте да се опържат равномерно.

3. Картофите стават изключително вкусни, когато леко се задушат, докато са все още в тигана. За целта намалете огъня и ги покрийте с похлупак за около 7 до 9 минути. Това ще им гарантира страхотен хрупкав вкус.

Пържене на картофи

4. Разбърквайте картофите не повече от 3 до 4 пъти, за да не се раздробят.

5 Около 3 минути преди да извадите картофите, добавете в тигана да се изпържи с тях малко лук или чесън. Внимавайте да не прегори, защото може да развали вкуса на всичките продукти. След като лукът омекне, извадете всичко на куп.

6. Добавете щипка сол едва накрая, преди да ги извадите. Ако обичате картофите да са по-хрупкави, ги посолете, преди да започнете да пържите. Друг вариант е, ако не обичате прекалено солено, да оваляте картофите в брашно и тогава да ги изпържите.

7. След като картофите са готови, изсипете ги върху хартиена кърпа, която да попие излишната мазнина.

Опитайте още: Пържени картофи с куркума, Пържени картофи с доматен сос, Пържени картофи по кипърски, Пържени картофи в яйца, Пържени картофи с яйца и сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати